Google pune pe pauza proiectul Fiber

Now Reading
Google pune pe pauza proiectul Fiber


Compania americana Google a lansat acum cativa ani serviciul de internet prin fibra optica capabil sa atinga viteze de 1Gbs. Acesta a fost dezvoltat in mai multe orase din Statele Unite iar gigantul american avea planuri mari in ceea ce priveste extinderea lui.

Intre timp Google a anuntat recent ca va pune pe pauza dezvoltarea serviciului in alte localitati, urmand sa opereze in continuare serviciile de cablu tv si internet in localitatile unde este deja prezent. Compania spune ca va duce la final proiectele aflate in curs de dezvoltare.

Pe langa decizia de a opri dezvoltarea serviciului, in piata exista zvonuri conform carora Google va concedia o parte din angajatii diviziei. Printre acestia se afla insusi directorul Craig Barratt, urmand ca acesta sa ramana doar cu functia de consilier personal al lui Larry Page.

In postarea de pe blogul companiei se mentioneaza ca Google Fiber va incerca sa gaseasca noi metode de dezvoltare a internetului de mare viteza. Este posibil ca aceasta declaratie sa fie o trimitere la serviciul de internet wireless WebPass, achizitionat de Google la inceputul acestui an. Evident, costurile pentru divizia Fiber vor mai reduse intrucat compania nu va mai fi nevoita sa cheltuie bani pe infrastructura si cablare.Aboneaza-te la noutati:

 
   

Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA