150.000 de clipuri destinate copiiilor au fost sterse de Youtube

Now Reading
150.000 de clipuri destinate copiiilor au fost sterse de Youtube


YouTube încearcă să-și curețe site-ul ca urmare a controverselor legate de clipurile destinate minorilor postate pe platforma.

Site-ul video deținut de Google a atras atenția, deoarece unele videoclipuri cu copii au fost ținta unor comentarii nepotrivite din punct de vedere sexual. Ca răspuns, YouTube a sters sute de conturi și a eliminat săptămâna aceasta peste 150.000 de videoclipuri de pe platformă, a declarat purtătoarea de cuvânt a site-ului într-un comunicat. Site-ul a dezactivat, de asemenea, comentariile la mai mult de 625.000 de videoclipuri vizate de presupuși prădători de copii.

Eliminarea videoclipurilor vine dupa ce mai multe agenții de publicitate care si-au retras anunțurile de pe YouTube în urma controverselor aparute, inclusiv Adidas și Deutsche Bank. Reprezentanții acestor mărci nu au răspuns insa la cererile de oferire de explicatii asupra deciziilor luate.

De asemenea, YouTube a fost supusa si unui sir de critici după ce filtrele pentru YouTube Kids, versiunea site-ului destinată publicului mai mic, nu au reușit să recunoască sau să stearga niște videoclipuri care prezintă imagini tulburătoare, dar sunt destinate copiilor – cum ar fi Mickey Mouse plin de sânge sau o versiune a unui spiridus costumat in Spider Man urinând pe Elsa, prințesa din “Frozen” a celor de la Disney.

PUBLICITATE

Reprezentantii Youtube au declarat ca au eliminat anunțurile din aproape 2 milioane de videoclipuri și peste 50.000 de canale care au încercat să treacă drept videoclipuri recomandate copiiilor, dar aveau conținut inadecvat.

Aceasta nu este prima dată când YouTube s-a confruntat cu un boicot al agentiilor de publicitate. La începutul acestui an, agenții de publicitate au părăsit YouTube după ce anunțurile lor au apărut lângă conținut extremist și mesaje ce propagau ura datorită tehnologiei de publicitate automatizată de pe YouTube.

Marcile majore, inclusiv AT & T si Johnson & Johnson, au renuntat la publicitatea pe platforma. Ruth Porat, CFO-ul companiei Google, a declarat, luna trecută, în cadrul unei conferințe privind câștigurile salariale că majoritatea agenților de publicitate care au boicotat Youtube au revenit pe platformă.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA