38 de modele de telefoane cu Android livrate direct cu malware

Now Reading
38 de modele de telefoane cu Android livrate direct cu malware


Securitatea datelor de pe un telefon este una din prioritatile principale ale utilizatorilor care isi achizitioneaza un dispozitiv. Ce te faci insa cand lupta este deja pierduta pentru ca te trezesti ca ai achizionat un dispozitiv deja infectat cu malware ?

Firma Check Point sustine ca a descoperit mai multe cazuri in care 38 de modele de telefoane mobile ale diversilor producatori au fost livrate noi noute catre cumparatori direct cu malware. Se presupune insa ca dispozitivele au fost infectate cu continut malware undeva intre iesirea din fabrica si cumpararea dispozitivului de catre utilizatori. “Aplicatiile infectate nu au facut parte din pachetul ROM oficial, oferit de producator. Aceste aplicatii au fost introduse undeva pe drum, inainte ca dispozitivele sa ajunga in mainile utilizatorilor”, spun cei de la Check Point.

Din analiza companiei reiese ca modelele de telefoane apartin unui numar variat de producatori. Printre telefoanele infectate cu malware se afla Galaxy Note 2, 3, 4, 5 si 8, Asus Zenfone 2, LG G4, Nexus 5 si 5X, Xiaomi Mi 4i si Redmi.

Tipul de malware descoperit pe aceste modele este binecunoscut in lumea aplicatiilor mobile, precum Loki, un bot malware pentru reclame, dar si Slocker, ce se foloseste de reteaua Tor, pentru a trimite informatii catre creatorul virusului fara a putea fi detectat.

PUBLICITATE

Situatia descoperita de Check Point este una destul de grava, mai ales ca nu e prima data cand se descopera dispozitive cu Android care vin in cutie cu malware preinstalat. Nu au fost insa facute publice date despre compania care ar fi introdus aplicatii malware. Nu conteaza prea mult insa, daca tinem cont ca sistemul de operare al celor de la Google este destul de permisiv cand vine vorba despre modificarea sistemului de operare.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
100%
About The Author
IT MANIA