Într-un AMA (Ask Me Anything) din acest weekend, șeful Instagram, Adam Mosseri, a explicat de ce unele videoclipuri mai vechi de pe platformă par să aibă o calitate redusă. Totul se reduce la performanța și gestionarea resurselor platformei.
Mosseri a răspuns la o întrebare legată de motivul pentru care unele videoclipuri din poveștile salvate devin „neclare” în highlights. El a spus: „În general, vrem să arătăm videoclipul de cea mai bună calitate posibilă.
Dar dacă un videoclip nu este vizionat pentru mult timp — deoarece majoritatea vizualizărilor sunt la început — îl vom reduce la o calitate mai mică”. Dacă videoclipul devine din nou popular, „atunci vom re-renderiza videoclipul la calitate înaltă”, a explicat Mosseri.
El a mai adăugat că Instagram prioritizează codarea de calitate mai bună (care consumă mai multe resurse de procesare și necesită stocare mai costisitoare pentru fișierele mari) pentru creatorii care generează mai multe vizualizări. Aceasta a stârnit îngrijorare în rândul creatorilor mici, care simt că această abordare îi pune într-un dezavantaj în competiția cu cei care au platforme mai mari.
Meta a menționat anterior că utilizează „configurații diferite de codare pentru a procesa videoclipurile în funcție de popularitatea lor”, ca parte a modului în care gestionează resursele de calcul.
Mosseri a explicat că sistemul funcționează „la nivel agregat, nu la nivel de vizualizator individual”. Nu este o limită fixă, ci „mai degrabă o scară glisantă”. În replică la un utilizator care a pus sub semnul întrebării corectitudinea pentru creatorii mai mici, Mosseri a spus că schimbarea calității „nu pare să conteze prea mult” în practică, deoarece „nu este mare” și că spectatorii par să acorde mai multă importanță conținutului videoclipului decât calității sale.
„Calitatea pare să fie mult mai importantă pentru creatorul original, care este mai probabil să șteargă videoclipul dacă arată prost, decât pentru spectatorii lor”, a spus el. Totuși, nu toți utilizatorii au fost convinși de această explicație.