Adblock iti arata cum te urmaresc retelele de socializare cand nu e nevoie

Now Reading
Adblock iti arata cum te urmaresc retelele de socializare cand nu e nevoie


Adblock a anunțat că se alătură luptei împotriva urmăririi social media, permițând utilizatorilor să blocheze ceea ce a devenit atât de omniprezent pe aproape toate site-urile.

Mai exact, urmărirea pe care Adblock Plus intenționează acum să o împiedice este cea care provine de la butoanele social media. S-ar putea să le recunoașteți – există peste tot, chiar si pe aceasta pagina. Prin intermediul acestor butoane, site-uri precum Facebook pot să vă urmărească și să construiască așa-numitele “profiluri din umbră”, chiar dacă nu faceți clic pe ele, chiar dacă nu sunteți conectat(ă) la niciunul dintre site-urile în cauză.

Această urmărire a utilizatorilor a fost un subiect extrem de important in ultima perioada, mai ales pentru ca vizeaza comportamentul celor de la Facebook. Printre numeroasele întrebări adresate CEO-ului Mark Zuckerberg la interogarea sa din la Congresul American sau la Comisia Europeana, la începutul acestui an, s-au aflat si cele ce refereau la aceste profiluri de non-utilizatori – a căror existență ar putea încălca un decret de consimțământ din 2011 acordat companiei de către FTC.

Pentru a utiliza această funcție, utilizatorii Adblock Plus se abonează la o listă de blocare a butoanelor, fie în Chrome, fie în Firefox. Compania are în vedere și opțiunile de a aduga o listă alba pentru anumite site-uri sociale.

PUBLICITATE

Un purtător de cuvânt al companiei a enumerat Apple ca fiind o sursă de inspirație – sau cel puțin un exemplu – pentru noile masuri de securitate. Mai exact, menționează măsurile anti-amprentare anunțate la WWDC din acest an. Utilizatorii de Mac și iPhone care fac actualizarea la Mojave sau iOS 12 vor avea toate opțiunile de urmărire socială blocate în mod prestabilit, deși le pot activa pentru anumite site-uri, dacă aleg acest lucru. Adblock va elimina diferența pentru cei care nu utilizează (sau nu au în prezent) software-ul Apple necesar.

Compania din spatele lui Adblock, Eyeo, a câștigat un proces important în aprilie împotriva editorilor germani de presa care încearcă să oprească serviciile sale adblocking. Hotărârea judecătorească pronunțată de Curtea Supremă de Justiție germană a considerat ca este dreptul consumatorului de a bloca orice anunț pe care nu doreau să îl vadă.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
50%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
50%
About The Author
Bogdan Chirea