Adoptia serviciilor de broadband mobil ajuta la cresterea economiei

Now Reading
Adoptia serviciilor de broadband mobil ajuta la cresterea economiei


Un raport efectuat de Ericsson in colaborare cu Imperial College of London confirma ca adoptia de broadband mobil contribuie considerabil la dezvoltarea economica a unei tari.

Studiul „Cat de importante sunt retelele broadband mobil pentru dezvoltarea economica globala?” centralizeaza date din 135 de tari si arata ca o crestere cu  10 procente a penetrarii  broadband-ului mobil la nivelul unei tari se traduce printr-o crestere de 0,6 pana la 2,8% a PIB-ului. Acest lucru a reprezentat aproximativ 500-2000 de miliarde de dolari la nivel global, in 2016.

Studii  anterioare au putut estima doar efectul broadband-ului fix asupra cresterii economice, insa actualul raport confirma fara urma de dubiu ca introducerea broadband-ului mobil are un impact pozitiv imediat asupra economiei tarii, precum si efecte secundare pe termen lung, pe masura ce broadband-ul mobil se extinde in tot mai multe tari.

„In ultimii 10-15 ani, multe tari in curs de dezvoltare au folosit broadband mobil pentru a face un salt extraordinar in dezvoltarea lor economica”, a spus Herald Edquist, Master Researcher in Macroeconomics la Ericsson Research si unul dintre autorii raportului. „Daca aceste tari, si nu numai, vor continua sa investeasca in broadband mobil, ele vor avea ocazia sa se bucure de o productivitate a muncii tot mai bune,  dar si de noi oportunitati economice care nu ar fi posibile fara broadband mobil.”

PUBLICITATE

Retelele de broadband mobil s-au raspandit rapid, iar aceasta tendinta va continua. Raportul Ericsson Mobillity Report din iunie 2017 arata ca, la final de 2016, aproximativ 3,2 miliarde de abonati din cei 7,4 miliarde de la nivel global aveau acces la Internet prin intermediul serviciilor de broadband mobil. Mai mult decat atat, se preconizeaza ca, pana in 2022, alti 2,6 miliarde de abonati vor avea acces la Internet prin broadband mobil.

Datele din ambele rapoarte au servit ca punct principal de discutie la UN Week in New York, unde reprezentantii Ericsson au discutat cu partile interesate, inclusiv cu Broadband Commission for Sustainable Development, despre economia globala si rolul benefic pe care industria IT&C il poate juca in dezvoltarea acesteia.

„Incercam mereu sa depasim modurile traditionale de a gandi”, a adaugat Edquist. „Scopul companiei noastre este sa aducem inovatii tehnologice si sa cream noi oportunitati economice, fie ca vorbim despre conectarea oamenilor prin diferite metode, dezvoltarea de tehnologie pentru industrii in transformare sau crearea unei societati mai deschise. Pe masura ce ne apropiem de era 5G, a IoT-ului si a infrastructurii de retea in cloud, aceste procese de dezvoltare vor continua.”


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA