Aeroportul din Dubai introduce scanarea 3D faciala pentru a usura procesul de check-in

Now Reading
Aeroportul din Dubai introduce scanarea 3D faciala pentru a usura procesul de check-in


Cu peste 80 de milioane de pasageri care sosesc în fiecare an și cu un număr estimat de 124 milioane până în 2020, oficialii Aeroportului Internațional Dubai au lucrat timp de 18 luni impreuna cu compania aeriana Emirates pentreu a gasi o metodă inovativă de îmbunătățire a traficului de pasageri și de accelerare a controalelor de securitate.

Până la sfârșitul anului 2018, Aeroportul Internațional din Dubai va introduce frontiere biometrice pentru a verifica identitatea pasagerilor și pentru a scăpa de punctele de control tradiționale de securitate. Aeroportul din Dubai va beneficia de un tunel construit ce va include peste 80 de camere ascunse, care vor capta fețele și irisul ochilor pasagerilor în timp ce vor merge prin el, urmand ca mai apoi sa creeze si sa identifice un profil digital.

“Tunelul nu a aparut din nicăieri, fără nici o baza. Am lucrat timp de patru ani pentru a transforma procedura de contorul tradițional și în viitor nu vom avea nevoie de controlul clasic “, a declarat generalul Obaid Al Hameeri, director general adjunct al reședinței și afacerilor externe din Dubai.

Dacă sunt necesare verificări de securitate, o alertă roșie va clipi, în timp ce o lumină verde va fi afisata pasagerilor care s-au înregistrat deja și li se va permite să treacă prin tunel, acestia urmand sa vada un mesaj pe care scrie “O călătorie plăcută”. Tunelul poate fi personalizat pentru a afisa diferite peisaje sau diferite reclame.

PUBLICITATE

Tunelul in sine va arata ca un acvariu mare prin care calatorii vor putea trece iar ideea esta ca pestii din acvariu sa le distraga atentia pasagerilor. Acestia se vor uita inevitabil la una din camerele ascunse in tunel iar aceasta va capta fata sau irisul ochilor. Calatorii nu vor fi deranjati si nu vor simti practic nimic, putand sa treaca linstiti prin tunel.

Proiectul va fi implementat in fază beta doar în Terminalul 3 de pe aeroport urmand ca dar până în 2020 tehnologia sa fie implementată pe întreaga infrastructură pentru a reduce timpul petrecut la contoarele de imigrație. Potrivit oficialilor, timpul petrecut în prezent este de 5 secunde, dar avand in vedere numarul mare de calatori ce tranziteaza aeroportul este nevoie de optimizarea acestui timp.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA