Agentii rusi au folosit Bitcoin pentru a finanta amestecul in alegerile americane

Now Reading
Agentii rusi au folosit Bitcoin pentru a finanta amestecul in alegerile americane


Saptamana trecuta oficialii americani au pus sub auzare 12 agenti rusi pentru amestecul in alegerile prezidentiale din Statele Unite, ce au avut loc in 2016. Pe langa aceste informatii, in documentul de acuzare a celor 12 ofițeri de informații, invinuiti de atacuri cibernetice pentru a interveni in rezultatele alegerilor prezidențiale americane din 2016, un aspect ar trebui să fie remarcat în special: inculpații au folosit Bitcoin pentru a finanța operațiunea.

Conform informatiilor Departamentului de Justiție al SUA, inculpații “au conspirat să spele” mai mult de 95.000 de dolari “printr-o rețea de tranzacții structurate pentru a valorifica anonimatul oferit de criptomonedele precum Bitcoin”. Ei le-au achiziționat “prin diverse mijloace pentru a ascunde originea fondurilor”, care au fost utilizate pentru a finanța atacurile cibernetice împotriva oficialilor Partidului Democrat, membrilor campaniei lui Hillary Clinton și alții.

Desi se spune ca inculpatii au folosit sute de conturi de e-mail diferite cu nume false pentru a gestiona platile Bitcoin si pentru a-si acoperi urmele, anchetatorii au legat mesaje de la “mai multe conturi dedicate de e-mail tranzactiilor corespunzatoare din blocul Bitcoin”. Potrivit rechizitorului, inculpații au facilitat uneori plățile Bitcoin de pe aceleași computere pe care le foloseau pentru a “desfășura activitatea lor de hacking”.

Dacă nu v-ați convins că criptomonedele sunt un magnet pentru spălarea banilor, aceasta este o noua dovada. Si cu toate astea se pare ca Bitcoin nu face tranzactiile anonime pe deplin. Folosind indicii din afara internetului, pe care echipele de invenstigatii le-a avut in mod clar, este foarte posibil sa puteti sa urmariti banii si sa identificati indivizii din spatele tranzactiilor.



Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA