Gigantul chinez Huawei cauta alternative pentru serviciile americane pe care nu le poate instala pe noile sale telefoane iar platforma franceza Dailymotion este cel mai nou aliat.
Platforma video Dailymotion de la Vivendi și Huawei Video din China au anunțat un parteneriat pentru a oferi conținut video internațional și local, Huawei continuandu-si astfel planurile de a-și spori prezența în Franța și Europa.
Companiile au declarat într-o declarație comună că Huawei Video va integra playerul video al Dailymotion – al cărui principal rival este YouTube – în aplicația sa.
„Mulțumita tuturor partenerilor noștri premium, Dailymotion este capabil să distribuie o cantitate mare de videoclipuri și liste de redare către editori terți. Suntem mândri să colaborăm cu Huawei pentru ca tot catalogul nostru de conținut să ajungă la noi audiențe premium ”,
a declarat directorul de conținut, Stéphane Godin la Dailymotion.
Dailymotion este principala platformă de partajare video și tehnologie pentru diverse grupuri media de pe glob, cum ar Le Monde, l’Equipe, BeIN SPORTS, JPI Media, Marie Claire, NBA G League, Media Prima, One India și multe altele. Platforma sa video are o audiență globală de 250 de milioane de utilizatori care vizează cel mai relevant conținut video premium. În cele din urmă, Dailymotion este un furnizor de conținut video pentru editorii care nu își produc propriul conținut video, precum MSN, Bing și Orange.
„Suntem încântați să oferim serviciul nostru video Huawei, astfel încât oamenii de pe glob să poată explora cu ușurință mii de videoclipuri și filme disponibile de la partenerii noștri, inclusiv Dailymotion, oriunde și oricând. Ne-am angajat să aducem mai multe alegeri consumatorilor. Sperăm, de asemenea, că acest parteneriat va aduce si putina bucurie în aceste vremuri dificile. ”
Jervis Su, vicepreședinte al serviciilor mobile, Huawei Consumer Business Group
În februarie, Huawei a spus că își va construi prima fabrică de producție europeană în Franța, deoarece gigantul chinez al telecomunicațiilor încearcă să ușureze preocupările la nivel mondial provocate de acuzațiile americane că Beijingul ar putea folosi echipamentul său pentru spionaj. Huawei a negat întotdeauna că echipamentele sale prezintă un risc pentru securitate.
Interdictiile impuse de guvernul american au facut ca cele mai noi flagship-uri ale companiei sa vina fara servicii Google. Asa se face ca indeferent de cat de performante pot fi telefoanele celor de la Huawei acestea au o mare problema cand vine vorba de software. Sa platesti 4500 de lei pentru un Huawei P40 Pro si sa trebuiasca sa gasesti chichite ca sa te poti bucura de aplicatiile preferate de editare foto, video, socializare si multe altele este un mare minus.
Desigur, poti oricand sa vizitezi versiunea de browser a Youtube un telefon Huawei, dar tot te vei simti inconfortabil.