Android 7.0 Nougat este cea mai folosita versiune de Android

Now Reading
Android 7.0 Nougat este cea mai folosita versiune de Android


Android 7.0 Nougat a devenit în sfârșit versiunea cea mai utilizată a sistemului de operare mobil al celor de la Google. Android 7.0 rulează pe 28,5% dintre dispozitive (în ambele versiuni 7.0 și 7.1), potrivit unei actualizări a portalului de dezvoltatori Google.

Acest număr depaseste cu putin cea de-a doua versiune cea mai utilizată versiune de Android, 6.0 Marshmallow (lansată în 2015), care este folosita pe 28,1% de dispozitive. În ceea ce privește cea mai recentă versiune 8.0 a lui Oreo, lansată de Google, în toamna anului trecut, lucrurile stau in continuare destul de prost. Cea mai recenta versiune de Android este prezenta pe doar 1,1% din dispozitivele Android, plasand-ul abia pe locul șase. Totuși, este o îmbunătățire față de cele 0,2% dintre dispozitivele care rulează Oreo la data de 2 octombrie 2017.

Dispozitivele Android au suferit întotdeauna de fragmentare atunci când vine vorba de actualizări de software. Pentru o mulțime de telefoane, versiunea Android care a venit la achizitionarea telefonului este adesea cea pe care o va avea întotdeauna. Dar faptul că Nougat – o actualizare care este lansata de peste un an și jumătate – a ajuns abia acum pe prima pozitie in topul versiunilor folosite, subliniază cu adevărat problema cu care se confrunta majoritatea utilizatorilor.

Lucrurile se agravează dacă aruncați o privire peste cealaltă parte a gardului la rezultatele obtinute de sistemul de operare iOS al celor de la Apple. Un numar de 28% de utilizatori continua sa foloseasca iOS 10, care a fost lansat în aproximativ același timp cu Nougat. Dar aceasta cifra este extrem de mica în comparație cu 65% dintre dispozitivele care rulează cel mai recent software iOS 11. Diferentele subliniază doar cât de departe ar trebui Google să meargă pentru a aduce cele mai recente versiuni de Android pe dispozitivele utilizatorilor.

PUBLICITATE


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA