Android 8.1 Oreo va dezinstala actualizarile aplicatiilor neutilizate

Now Reading
Android 8.1 Oreo va dezinstala actualizarile aplicatiilor neutilizate


Android 8.1 Oreo nu este încă disponibil în forma finală, dar isi doreste să fie o actualizare ce va face sistemul unul inteligent. Pe piata exista deja funcții care pot evidenția aplicații care consumă o putere excesivă a bateriei iar cele mai recente zvonuri arata că veți putea trimite mesaje SMS de pe Chromebook.

De asemenea, datorită unei modificări recente a Android Open Source Project framework, acum aflam ca va exista o nouă funcție interesantă de economisire a spațiului de stocare de pe telefon. Acest lucru a fost reperat săptămâna trecută de cei de la XDA Developers și este o caracteristică automată care va fi declanșată atunci când dispozitivul dvs. nu dispune de spațiu de stocare; funcționează prin ștergerea memoriei cache a aplicațiilor care nu au fost folosite pentru un timp indelungat.

Cache-urile includ anumite date non-esențiale, cum ar fi imagini și stări salvate, care în mod normal fac aplicația mai rapidă și mai eficientă (datele din cache nu trebuie reîncărcate atunci când reveniți la o aplicație după ce ați făcut altceva, de exemplu). Deci, ștergerea acestor date poate însemna că trebuie să fie rememorare la un moment dat, dar se pare că este o idee inteligentă de a aplica acest proces aplicațiilor care nu sunt utilizate foarte des.

Cât spațiu va salva, pe termen lung, va depinde de aplicațiile și obiceiurile individuale ale utilizatorilor. Multe aplicații pot fi accesate prin stocarea a mai puțin de un megabyte de date memorate în cache, în timp ce altele precum Chrome se pot duce mult mai mult (în prezent Chrome are o memorie cache de 685 MB pe unele dispozitive, de exemplu). Dacă va decideti să începeti să folositi un alt browser, dar să lasati Chrome instalat pe dispozitiv, această eliminare automată a memoriei în cache ar putea fi folositoare.


Noua functie a fost implementata acum în Android 8.1, deși XDA notează că OEM-urile trebuie să o activeze manual dacă doresc să o folosească atunci când instaleaza software-ul pe dispozitivele clienților săi.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA