Aplicatiile de Android ar putea ajunge pe Chrome OS

Now Reading
Aplicatiile de Android ar putea ajunge pe Chrome OS


Google Chrome OS ar putea deveni si mai interesant si atractiv pentru utilizatori, sistemul de operare urmand sa primeasca suport pentru compatibilitate cu Android.

Utilizatorii care utilizeaza ultima versiune Developer Preview a lui Chrome OS au observat ca acesta are posibilitatea de a rula aplicatii de Android.

Unul din utilizatorii website-ului Reddit spune ca gasit in setarile sistemului de operare Chrome OS functia “Enable Android apps to run on your Chromebook” (Activeaza aplicatiile Android pentru a rula pe Chromebook). Functia nu poate fi insa activata ci doar apare in lista de setari.

Dupa analizarea codului sursa al sistemului de operare a reiesit insa un mesaj ce anunta ca “peste un milion de aplicatii si jocuri de pe Google Play vor fi disponibile in curand pe Chromebook”.

PUBLICITATE

Dezvoltatorii au mai descoperit si o posibila legatura cu ARC OPT IN, o functie strecurata in codul sursa si care cel mai probabil are legatura cu App Runtime for Chrome (ARC), un proiect la care compania lucreaza de mult timp.

ARC, ce le permite aplicatiilor Android sa ruleze pe Chrome OS, a fost lansat in 2014 de un grup restrans de dezvoltatori. Descoperirea este facuta publica cu o luna inainte de conferinta anuala dedicata dezvoltatorilor, Google I/O.

Daca va fi implementata, acest lucru ar insemna un urias pas inainte pentru Chrome OS si Chromebook, aducand acces la milioane de aplicatii, extinzand functionalitatea platformei.

Pe de alta parte compatibilitatea cu aplicatiile Android ar putea insemna inchiderea Chrome Web Store, ce gazduieste aplicatii web, extensii si teme pentru platforma Chrome OS.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA