Aplicaţiile de Android vin şi pe Chrome OS

Now Reading
Aplicaţiile de Android vin şi pe Chrome OS


Evenimentul I/O de la începutul verii a oferit multe detalii despre planurile companiei Google pentru viitorul apropiat, printre care şi informaţii noi despre Chrome OS. Printre toate informaţiile noi despre Android L şi toate iniţiativele noi pentru spaţiul mobil şi online, s-a strecurat şi vestea despre faptul că sistemul de operare pentru computere va putea rula aplicaţii realizate pentru telefoane şi tablete. Ei bine, această funcţie este online chiar acum.

Google a lansat App Runtime for Chrome în variantă Beta, care poate rula anumite aplicaţii de Android pe Chrome OS. Pentru a asigura compatibilitatea cu sistemul de operare PC-uri, Google lucrează cu dezvoltatorii pentru a porta anumite aplicaţii, însă probabil că scopul final este să ofere acces complet la oferta Google Play Store.

Primele aplicaţii care fac tranziţia de pe Android pe Chrome OS sunt Duolingo, Evernote, Sight Words şi Vine. Deşi Flipboard a fost una dintre primele aplicaţii demonstrate la I/O rulând sub App Runtime, aceasta nu se află în primul val de aplicaţii portate.

Google susţine că nu este vorba tocmai de „portare” propriu-zisă, întrucât App Runtime elimină necesitarea de a modifica codul pentru compatibilitate cu Chrome OS. Totuşi, majoritatea dezvoltatorilor preferă să creeze versiuni puţin modificate ale aplicaţiilor pentru a asigura compatibilitate şi funcţionalitate completă.

PUBLICITATE

Android-apps-on-Chrome-OS-630x366

Aplicaţiile de Android lansate pe Chrome OS sunt listate în Web Store şi odată instalate, apar în launcher asemeni tuturor aplicaţiilor native.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA