Aplicatiile false de blocare de reclame instalate de peste 20 de milioane de ori pe Chrome

Now Reading
Aplicatiile false de blocare de reclame instalate de peste 20 de milioane de ori pe Chrome


Dacă nu ati reusit sa gasiti inca programul de blocare de reclame pe care l-ați instalat recent de pe Magazinul web Chrome, este posibil să doriți să efectuați o curățare de primăvară a browserului. Google a eliminat cinci dezvoltatoride pluginuri de blocare a anunțurilor, după ce AdGuard a publicat un raport care arată că acestea sunt extensii false cu cod suplimentar care colecteaza informații de pe site-urile pe care le vizitați.

Aparent, aplicatiile cu pricina trimit datele pe care le colectează pe servere aflate la distanță pentru a manipula comportamentul browser-ului Chrome. “Practic, acesta este un botnet compus din browsere infectate cu extensiile de adblock fals”, a scris AdGuard în raportul său. “Browserul va face ceea ce posesorul serverului de la distanta comandă să facă.”

Pluginurile false de blocare de anunturi au păcălit oamenii inca din anul 2017. Anul trecut, 37.000 de persoane au instalat un AdBlock Plus fals creat de ceea ce a numit SwiftOnSecurity un “dezvoltator fraudulos care clonează cuvinte cheie populare și foloseste spamul”. Ca și impostorii AdBlock Plus, cei de la AdGuard au descoperit ca exista cuvinte cheie spam ce pot fi folositw pentru a ajunge in partea de sus a rezultatelor căutării pe magazinul Chrome. Creatorii lor pur și simplu au folosit extensiile legitime și au adăugat câteva rânduri de cod rău intenționate ascunse în imagini benigne – nici măcar nu s-au deranjat să se gândească la nume creative pentru produsele lor false.

Aparent, oamenilor nu le pasă dacă numele unei extensii este ceva banal și generic precum “AdRemover” și vor descărca aceasta extensie, atâta timp cât este aproape de partea de sus a rezultatelor cautarilor. Potrivit celor de la AdGuard, extensiile false de blocare de anunțuri au reușit să înșele peste 20 de milioane de utilizatori.


Deci, cum puteți evita extensiile false? AdGuard spune că cel mai bun mod de a vă proteja este să verificați autorul unei extensii și să vă asigurați că este o companie în care puteți avea încredere.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA