Apple ar putea lansa un nou iPad de 9,7 inci cu un pret sub 300 de dolari

Now Reading
Apple ar putea lansa un nou iPad de 9,7 inci cu un pret sub 300 de dolari


După ani de scădere a vânzărilor, gama Apple iPad a înregistrat, în final, o revenire pe creștere în acest an. În luna iunie a acestui an, Apple a înregistrat venituri anuale in crestere pentru gama iPad si profituri care au crescut cu 6%, respectiv cu 12%. În cel mai recent raport din septembrie, vânzările iPad au crescut cu 11% față de trimestrul anterior. Cresterea este una modestă, dar încă un pas în direcția buna după perioada de vanzari in scadere.

Încercând să profite de acest impuls, zvonurile spun că Apple se gândește să lanseze o versiune mai accesibilă a modelului iPad de 9,7 inci undeva în cursul anului 2018. Asa zisul iPad ar urma sa fie cu aproximativ 70 de dolari mai ieftin decât actualul model care se vinde cu 329 de dolari.

„Dispozitivul ar trebui să fie capabil să atragă mai multă cerere din partea consumatorilor orientați spre prețuri”, notează un raport cu privire la lansarea acestui model, „permițând Apple să-și mențină un sfert din livrările sale de tablete de 10 milioane de unități.” În acest moment, Apple a vândut în ultimul trimestru 10,3 milioane de iPad-uri.

În acest moment, este bine stabilit faptul că proprietarii de iPad pastreaza dispozitivele lor mult mai mult decât proprietarii de iPhone, care de obicei le actualizează la fiecare 2-3 ani. Cu toate că Apple a avut succes cu modele mai scumpe, cum ar fi iPad Pro, unii proprietari de iPad nu caută neapărat să plătească mai mulți bani pentru un dispozitiv cu un set de caracteristici mai expansive. În acest caz, un iPad mai accesibil, de 9,7 inci, poate fi atracția necesară pentru a convinge utilizatorii cu modele iPad mai vechi sa faca un upgrade, în acelasi timp putand sa atraga și noi proprietari de iPad.


„Apple încearcă, de asemenea, să extindă iPad-ul ieftin în sectoare industriale și de servicii”, mai adaugă raportul.

Apple iPad, mai prietenos cu portofelul consumatorilor, poate sosi pe parcursul celui de-al doilea trimestru al anului 2018, ceea ce înseamnă că nu va ajunge in rafturile magazinelor până în luna iunie a anului viitor.


Aboneaza-te la noutati:

 
   

Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA