Apple limiteaza modul cum aplicatiile acceseaza si partajeaza listele de contacte ale utilizatorilor

Now Reading
Apple limiteaza modul cum aplicatiile acceseaza si partajeaza listele de contacte ale utilizatorilor


Apple a actualizat săptămâna trecută regulile cu privire la aplicatiile ce pot fi instalate pe dispozitivele sale, iar una din cele mai importante modificari este legata de o interdicție extinsă asupra mineritului pentru criptomonede.

Totusi o veste si mai importanta este faptul ca compania a restrictionat si mai mult ce anume pot si nu pot face dezvoltatorii cu informațiile despre utilizatori. Mai exact, a limitat abilitățile aplicațiilor de a colecta, valorifica și distribui informațiile de contact ale cuiva.

Potrivit Bloomberg, dezvoltatorii de aplicații abuzează de ani de zile de accesul la informațiile de contact ale utilizatorilor. Aplicațiile lor solicită mai întâi accesul, apoi recoltarea datelor în scopuri de marketing sau chiar vânzarea directă – fără permisiunea contactelor afectate. Actualizările Apple ale ghidului App Store interzic acum dezvoltatorilor să creeze baze de date cu informații colectate din agende de adrese și nu pot solicita accesul la informațiile de contact sub o pretenție și apoi să le folosească pentru altceva. Dezvoltatorii trebuie să obțină consimțământul utilizatori pentru exact scopul pentru care este folosit accesul. De asemenea vânzarea acestor date unor terțe părți este interzisă acum.

Apple nu face aceste schimbări ca răspuns la un anumit scandal, deși CEO-ul său Tim Cook a criticat cu siguranță Facebook în timpul scandalului Cambridge Analytica pentru utilizarea abuzivă a datelor de către acea companie. (Ulterior a respins afirmația că Apple a primit în mod inadecvat informații personale de la compania de social media în această perioadă de timp). Dar, după implementarea din ultima luna a GDPR-ului pe tot teritoriul UE, restricționarea accesului potențial al terților la datele provenite de la utilizatori de dispozitive Apple pare a fi o mișcare inteligentă oricum.Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA