Apple spune ca iPhone nu asculta conversatiile utilizatorilor

Now Reading
Apple spune ca iPhone nu asculta conversatiile utilizatorilor


Luna trecuta, membrii Comitetului pentru Energie si Comert din Statele Unite au trimis o scrisoare catre Apple in urma rapoartelor conform carora telefoanele si alte dispozitive, precum boxele inteligente, pot asculta conversatii.

Acum, gigantul Apple a trimis reprezentanților răspunsul său: iPhone-urile nu asculta conversațiile oamenilor și nu partajeaza cu terțe persoane conversatiile. În ceea ce ar putea fi interpretata ca o aluzie la concurenții săi, compania din Cupertino explică în scrisoare că clientul nu este produsul său și că modelul său de afaceri “nu depinde de colectarea unor cantități mari de informații de identificare personală pentru a spori numarul de profiluri ce pot fi comercializate agențiilor de publicitate. “

În scrisoarea inițială trimisă de parlamentari, aceștia au remarcat în mod specific rapoartele potrivit cărora aplicațiile terță parte ar putea accesa dispozitivele si pot colecta date prin intermediul boxelor inteligente ascultand  “cuvintele declanșatoare”, cum ar fi “Hei, Siri”,  “OK Google” și “Hey Alexa”. În timpul audierii din aprilie a Congresului, Senatorul Gary Peters  l-a întrebat chiar pe Mark Zuckerberg dacă rețeaua socială ascultă oamenii prin intermediul telefoanelor lor  pentru a putea difuza anunțuri relevante. Acesta a spus ca Facebook nu spioneaza conversațiile oamenilor si a  numit ideea “o teorie a conspirației”.

La fel ca Facebook, Apple neagă faptul că ascultă utilizatorii în ceea ce privește viața lor de zi cu zi. Se spune că recunoașterea vocală a iPhone ascultă doar două cuvinte: “Hei Siri”. Atunci când asistentul vocal este activat, orice îi cereți va fi legat de un identificator de dispozitiv aleator și nu de ID-ul Apple. Mai mult, puteți schimba identificatorul dispozitivului aleator prin inchiderea si redeschiderea repetata a lui Siri.


Apple explică, de asemenea, modul în care gestionează informațiile despre localizare în scrisoarea sa. Compania spune că nu ține evidența datelor de locație asociate cu numele persoanei și ID-ul Apple – nu utilizează locația cuiva pentru a difuza anunțuri direcționate. Gigantul subliniaza faptul ca lasa decizia de a schimba informatiile despre locatie catre utilizatori si ca cere aplicatiilor sa ceara oamenilor la instalare daca doresc sa acorde acelei aplicatii accesul la informatia despre locatie “intotdeauna”, “niciodata” sau “in timp ce folosesti” aceasta aplicatie.

“Credem că viața privată este un drept fundamental al omului și proiectăm în mod intenționat produsele și serviciile noastre pentru a minimiza colectare de date despre clienți”, se arată în scrisoare. Apple avertizează, totuși, că “nu poate și nu are cum sa monitoriza ceea ce fac dezvoltatorii cu datele despre clienți, pe care le-au colectat, si nu poate sa împiedica transferul ulterior al acestor date”.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Bogdan Chirea