Apple va cumpara aplicatia de muzica Shazam

Now Reading
Apple va cumpara aplicatia de muzica Shazam


Potrivit unor rapoarte din piata Apple se află în fazele finale ale unei înțelegeri cu platforma de descoperire de muzica Shazam.

Tranzacția ar putea fi anunțată cât mai curând. În cazul în care vânzarea se va finaliza, prețul vehiculat pentru achizitie este de aproximativ 400 milioane dolari. Aceasta ar însemna o reducere semnificativă pentru o companie evaluată la aproximativ 1 miliard de dolari în ultima rundă de finanțare.

Vestea vine dupa zvonurile anterioare care sustineau ca Snapchat ar fi un potențial pretendent. Snap a semnat o înțelegere la sfârșitul anului trecut, care a permis utilizatorilor de Snapchat să foloseaza Shazam pentru a cauta informatii despre un cântec din cadrul aplicației. În final, Apple ar fi câștigat. Nu este clar daca noua intelegere ar afecta aceste acorduri mai vechi.

În ceea ce privește motivul care stă la baza achiziției, nu am primit încă declarații oficiale sau confirmarea din partea vreuneia dintre părți. Cererile venite din partea jurnalistilor au rămas fără răspuns.

PUBLICITATE

Din perspectiva Apple, beneficiile sunt numeroase. Cea mai evidentă, deși mica daca tinem cont de dimensiunea companiei Apple, este că poate renunța la comisioanele de plată pentru utilizatorii redirectionati de Shazam la iTunes pentru a achiziționa melodii.

Un beneficiu mai tangibil ar fi o presiune suplimentara asupra concurenților precum Spotify și Google Play Music. Potrivit unui raport Wall Street Journal, Shazam trimite aproximativ un milion de clicuri pe zi catre serviciu.

Cele mai mari beneficii pot fi legate de tehnologia realității augmentate, prezenta în platforma Shazam. La inceputul acestui an, compania a lansat o platforma AR pentru branduri care se bazeaza in continuare pe tehnologia pe care a introdus-o in 2015, tehnologie care permite utilizatorilor sa scaneze produse fizice cum ar fi reviste, carti si reclame pentru a descoperi informatii suplimentare – ceva asemanator cu Google Lens.

Mai multe informatii despre tranzactie ar urma sa primim in perioada urmatoare.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA