Apple va oferi suport unificat pentru aplicatiile iOS si MacOS

Now Reading
Apple va oferi suport unificat pentru aplicatiile iOS si MacOS


Jurnalistii de la Bloomberg au facut publice intentiile companiei Apple de a lansa un plan de sustinere a aplicațiilor care funcționează pe desktop-uri și laptopuri, iPhone, iPad și MacOS, fără a fi nevoie de mai multe versiuni.

Proiectul, care este codificat “Marzipan”, este așteptat să fie anunțat la următoarea conferință Worlwide Developer Conference (WWDC) din iunie 2018. Cu toate acestea, planurile pentru Marzipan sunt încă fluide, deci nu se stie exact cum va arata fluxul de lucru pentru dezvoltatori.

Există o serie de motive pentru care decizia companiei ar fi una utila pentru Apple, comunitatea de dezvoltatori și clienții săi. Pentru început, va fi mai ușor pentru dezvoltatori să ajungă la mai mulți utilizatori pe toate dispozitivele, deoarece vor trebui să construiască o singură aplicație pentru iOS și macOS. Va fi interesant să vedem cum funcționează acest sistem, mai ales când vine vorba de performanța optimă pe ambele platforme cu o singură bază de cod.

Asta înseamnă, de asemenea, ca vor fi mai puține versiuni care sa ofere suport de-a lungul timpului și va exista de asmenea si un preț unic pentru aceste produse pe aceste platforme. Desigur, dezvoltatorii vor trebui să experimenteze modele de stabilire a prețurilor și abonamente pentru ca acest lucru să aibă sens pe termen lung, dar există insa un avantaj enorm in ceea ce priveste posibilitatea de a aduce utilizatorii în ecosistemul dezvoltatorilor pe mai multe dispozitive.

PUBLICITATE

Utilizatorii vor beneficia si de faptul că nu trebuie să se familiarizeze cu diferite aplicații și interfețe pentru a realiza aceeași sarcină pe diverse dispozitive: de exemplu, dacă știți cum să creați grafică pe aplicația iPad preferată, veți putea transfera direct abilitățile, cunoștințele și fluxul de lucru pe desktop-ul dvs. puternic atunci când aveți nevoie de un ecran mai mare.

De asemenea, utilizatorii nu vor trebui să isi faca griji cu privire la ciclurile de actualizare lente pe nici o platformă. O singură versiune de la un dezvoltator va aduce cele mai recente caracteristici ale aplicațiilor lor atât pe iOS, cât și pe MacOS, oferind o experiență mai bună utilizatorilor pe ambele platforme.

Proiectul Marzipan ar putea, de asemenea, să ofere companiei Apple un avantaj serios față de concurența sa, Google și Microsoft. În timp ce ambii rivali au experimentat aplicațiile cross-platform (Google s-a folosit de aplicațiile Android pentru a rula pe Chromebookurile echipate cu sistemul de operare Chrome), Apple pare mai bine pregătita să facă acest lucru in mod real și la o scară mai mare decât celelalte două, datorită unui control mai mare asupra modului în care sistemele de operare și hardware-ul funcționează împreună. Compania oferă deja funcții Handoff și Continuity pentru a le permite utilizatorilor să își transfere fără probleme activitatea de la dispozitive mobile la dispozitivele desktop, astfel că nu va fi surprinzător să vedem cum Apple va reusi sa lanseze functionalitatea în viitorul apropiat.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA