Apple vrea ca telefonul sa nu iti mai distraga atat de des atentia

Now Reading
Apple vrea ca telefonul sa nu iti mai distraga atat de des atentia


Apple a anunțat mai multe aplicații și funcții pentru a ajuta utilizatorii să își gestioneze timpul, să-și îmbunătățească atenția și să reducă notificările excesive de pe telefoane.

Craig Federighi, vicepresedintele Apple de inginerie software, a dezvaluit noile caracteristici publicului la WWDC. El le-a încadrat în termeni de aplicații care distrag atenția utilizatorilor și a vorbit despre cum îi va ajuta Apple pe utilizatori să le combată.

Pentru început, Apple vă va ajuta să reduceți numarul de notificări prin adăugarea de suport pentru notificările grupate. Puteți să le grupați împreună drept aplicații, subiecte sau fire. De asemenea, puteți gestiona simultan mai multe notificări prin deplasarea la grupul de notificări. Aceasta este o caracteristică pe care utilizatorii Android o au deja, dar este, fără îndoială, o veste execelenta pentru utilizatorii Apple pe termen lung, care au avut de a face cu foarte multe notificări de la o singură aplicație.

În plus față de cele de mai sus, veți putea, de asemenea, să accesați notificările dvs. din ecranul de blocare și din centrul de notificare. Puteți să setati ca notificarile sa fie “livrate silentios” (ocolind ecranul de blocare și plasându-le în centrul de notificare) sau să le dezactivați cu totul. Siri va oferi, de asemenea, suport pentru oprirea automată a notificărilor pentru o aplicație, dacă nu ați utilizat-o pentru o perioadă.


De asemenea, Apple ofera noi optiuni pentru functia “nu deranjați” cu setari pentru ora de culcare și timpii de amânare a unei alarme. De exemplu, când setați “Nu deranjați” in meniul ora de culcare, Apple va bloca si notificările până când atingeți telefonul dimineața pentru a-l informa că sunteți gata să le primiți. De asemenea, și poate mai util, puteți stabili criterii de terminare specifice pentru functia DND atunci când o selectati în centrul dvs. de control. În special, puteți seta ca functi DND să se termine atunci când părăsiți o anumită locație sau când un eveniment se termină în calendar.

Functiile sunt asemănătoare cu noile funcții DND ale Google pentru Android, Shush și Wind Down, pe care le-a prezentat la începutul acestui an la conferința I/O. Acestea au fost, de asemenea, orientate spre a ajuta utilizatorii înainte de culcare și să le ofere o defalcare completă a ceea ce au ratat in momentul in care se trezesc.

Limbajul folosit pentru a prezenta caracteristicile a fost chiar mai asemănător cu caracteristicile în sine, Federighi a vorbit despre aplicații care “ne imploră să folosim telefonul nostru, când ar trebui să ne ocupăm de altceva”, și teama de a pierde ceva care ne obligă sa răspundem la o notificare. Acest lucru este foarte asemănător cu inițiativa Google Digital Wellbeing, de asemenea, dezvăluită la I/O, care are ca scop să ajute utilizatorii să pună lumea reală în față sau, cel puțin, pe cea digitală pe dispozitivele lor.

iOS 12 va limita si timpul petrecut pe telefon de dumneavoastra sau copiii dumneavoastra

Poate că cea mai notabilă caracteristică nouă este capacitatea de a limita durata de utilizare a aplicațiilor individuale. Nu numai că puteți vedea timpul pe care l-ați pierdut pentru anumite aplicații, dar puteți seta și limite de timp.

Sa Spunem că nu doriti să petreceți mai mult de o oră pe zi pe Instagram. Puteti sa setați o limită și Apple va trimite o notificare pe ecran când timpul petrecut pe Instagram se apropie de o ora. Si mai mult decat atat, limita se sincronizează si pe celelalte dispozitive iOS detinute.

Din păcate, se pare că nu puteți stabili o limită fixa . S-ar parea ca este destul de ușor să prelungești timpul după ce primești notificarea. Puteti sa selectati sa opriti avertizarea “ignorarand limita de timp” chiar din mesajul de alertă.

Părinții vor fi insa bucuroși să afle că pot aplica limite similare dispozitivelor copiilor lor. Părinții pot să limiteze cât timp petrec copiii lor în anumite aplicații, permițând în același timp altora – cum ar fi aplicațiile educaționale – să fie folosire in mod liber.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA