Apple vrea sa schimbe modul în care testează noi versiuni de iOS și iPadOS inainte de a le lansa public catre toti utilizatorii.
Potrivit Bloomberg, compania va lucra acum la versiunile de testare sau la „versiuni zilnice”, cu funcții incomplete și pline de erori, ce vor fi insa oprite în mod implicit.
Testerii interni ai Apple vor putea să le activeze din nou printr-o nouă secțiune a aplicației de setări numită Flags. În teorie, acest lucru va ajuta compania să identifice când o funcție nou adăugată sau o linie de cod nu funcționează corect și să emită o corecție înainte ca aceasta să fie accesibilă dezvoltatorilor și clienților externi.
Schimbarile interne nu sunt deloc suprinzatoare, iOS 13, cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru smartphone-uri Apple, a fost plin de erori la lansare. Multe telefoane iPhone ce au instalat sistemul de operare s-au imbogatit cu o serie de erori cum ar fi o aplicație pentru camera care nu se lansa corect și un sistem de operare care nu putea decide daca lanterna telefonului era aprinsă.
Apple a lansat iOS 13.1 la mai puțin de o săptămână distanta fata de lansarea initiala, cu o soluție ce rezolva 24 de erori. Următoarea actualizare, iOS 13.2, a introdus un sistem de gestionare RAM excesiv de agresiv, care trebuia să fie rezolvat odata cu versiunea 13.2.2. Și mai multe bug-uri au fost eliminate cu versiunea 12.2.3, care a fost lansată la începutul acestei luni.
Problemele nu au fost suficient de grave pentru a declanșa o întrerupere în masă a ecosistemului hardware al Apple. Ele au contribuit, totuși, la ideea din ce în ce mai generala că software-ul și firmware-ul fabricat de Apple nu mai sunt la fel de șlefuite ca până acum. După cum remarcă Bloomberg, acest lucru poate fi parțial atribuit complexității crescânde a software-ului pentru smartphone și tabletă. Clienții se așteaptă pe bună dreptate la un sistem de operare fiabil și receptiv, mai ales atunci când sunt nevoiti sa cheltuie peste 1000 de dolari pe un dispozitiv nou.
Potrivit Bloomberg, noua strategie de dezvoltare se va aplica tuturor platformelor Apple, inclusiv iPad, watchOS, macOS și tvOS. Compania folosește deja noul proces pentru iOS 14, cunoscut sub numele de cod Azul, și a dezbătut împingerea unora dintre funcțiile actualizării pe iOS 15, ce va fi disponibil în 2021.