Apple Watch va detecta problemele de inima ale utilizatorilor si va oferi sfaturi medicale

Now Reading
Apple Watch va detecta problemele de inima ale utilizatorilor si va oferi sfaturi medicale


Apple Watch tocmai a devenit si mai indispensabil, compania a anuntat introducerea a doua noi functionalitati majore legate de inimă care ar putea face ca într-o bună zi ca dispozitivul purtabil al celor de la Appe sa vă salveze viața.

Apple a colaborat cu Stanford Medicine pentru a lansa o aplicație Apple Watch pentru inima care caută semne de fibrilație atrială mortală. Aplicatia va avertiza utilizatorii atunci când aceștia suferă de ritmuri neregulate ale inimii, lucru ce îi poate ajuta.

Între timp, Administrația pentru Alimentație și Medicamente din Statele Unite a aprobat în cele din urmă cititorul EKG al AliveCor Kardiaband. Este primul accesoriu dispozitiv medical pentru Apple Watch ce urmeaza sa fie lansat.

Colaborarea Apple cu cei de la Stanford se concentrează pe ritmuri neregulate ale inimii, care pot fi fatale dacă nu sunt tratate. Această afecțiune, denumită fibrilație atrială sau AFib, este responsabilă pentru aproximativ 130.000 de decese și 750.000 de spitalizări în Statele Unite în fiecare an. Deoarece o mulțime de oameni nu simt simptome, AFib poate fi de cele mai multe ori nediagnosticat.

PUBLICITATE

Pentru a măsura ritmul cardiac și ritmul, senzorul Apple Watch clipește o lumina LED verde de câteva sute de ori pe secundă. Dispozitivul utilizează, de asemenea, fotodiode sensibile la lumină pentru a detecta cantitatea de sânge care curge prin încheietura mâinii. Folosind inteligența artificială, Apple Watch poate izola ritmul inimii de alte zgomote și poate identifica batai neregulate ale inimii.

În cazul în care smartwatch-ul identifică un ritm cardiac neregulat, purtătorul primește o notificare pe Apple Watch și iPhone, o consultare gratuită cu un medic de studiu și un plasture pentru electrocardiogramă (ECG) pentru monitorizare suplimentară.

Potrivit Apple, aplicațiile create cu platforma ResearchKit a companiei, un instrument software folosit de cercetători pentru a efectua studii, au produs analize și descoperiri despre afecțiuni cum ar fi autismul și boala Parkinson într-un ritm și o scară pe care niciodată nu l-am văzut înainte. Până în prezent, platformele Apple ResearchKit și CareKit au fost utilizate de peste 500 de cercetători și peste 3 milioane de participanți.

Noua aplicație Apple Heart Study este disponibilă acum pentru Apple Watch Series 1 și pentru dispozitivele ulterioare care trăiesc în Statele Unite și sunt de acord să participe la un studiu asociat.

Cititorul EKG Kardiaband al AliveCor, între timp, monitorizează și fibrilația atrială (AFib), dar prin intermediul unui accesoriu. Kardiaband se potrivește într-un slot pe banda Apple Watch, permițând utilizatorilor să obțină o citire EKG discreta prin atingerea senzorului integrat al benzii.

În timp ce hardware-ul existent al Apple poate detecta ritmuri neregulate ale inimii, Kardiabandul specializat merge un pas mai departe prin colectarea măsurătorilor EKG aprobate medical. Aceasta abordare evaluata a obtinut oficial aprobarea FDA in Statele Unite.

Dacă sunteți interesat, puteți cumpăra un Kardiaband pentru 199 USD pe site-ul AlivCor. De asemenea, trebuie să vă abonați la serviciul premium al AliveCor pentru 99 USD pe an.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA