• Acasa
  • Arhiva
  • Contact
  • Despre
  • Publicitate
  • Abonare newsletter
  • TV Online
  • Speedtest
luni, 16 mai, 2022
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
Fara rezultate
Toate rezultatele
Acasa Stiri

Armata de hackeri care ajută Ucraina are ca arme scurgerile de date

IT MANIA de IT MANIA
11/03/2022
in Featured, Stiri
Timp de citire: 5 min de citit
149 7
A A
0

Încărcat pe YouTube și distribuit celor 7,8 milioane de urmăritori ai @YourAnonNews pe Twitter, un videoclip a fost citat drept momentul în care Anonymous „a declarat război Rusiei” și înființarea armatei de hackeri care să ajute Ucraina a schimbat modul cum sunt percepuți aceștia.

Anonymous este mai puțin o armată permanentă decât un nume de război hacktivist universal, dar mișcarea a fost încă semnificativă. Mulți atacatori de pe internet se pregăteau să facă probleme Rusiei – și urmau să folosească mantaua lui Anonymous pentru a face asta.

Pe 26 februarie, viceprim-ministrul ucrainean Mykhailo Fedorov – care este și ministrul transformării digitale – a anunțat crearea unei armate cibernetice conduse de voluntari, solicitând ajutorul oricărui și tuturor lucrătorilor calificați din sfera IT pentru a participa la o serie de activități digitale, acțiuni împotriva Rusiei.

Voluntarii cibernetici se aventurau deja pe un teritoriu neexplorat. Coordonată printr-un canal Telegram de, în prezent, peste 300.000 de utilizatori, apartenența la așa-numita „Armata IT” a fost atât distribuită la nivel global, cât și direcționată central, creând o nouă linie între activismul digital descentralizat și hackingul sponsorizat de stat. Dar în timp ce armata IT s-a angajat într-un nou tip de război cibernetic, #OpRussia lui Anonymous a reprezentat o tendință diferită, cu totul mai haotică.

Armata IT s-a sprijinit foarte mult pe atacurile DDoS – efectuate asupra unor ținte precum companiile de gaze, petrol și infrastructură, Bursa de Valori din Moscova și chiar site-ul web al conducerii de la Kremlin folosind o aplicație numită disBalancer – dar cele mai impactante acțiuni au venit din furtul de date și postarea acestora către public.

Articolul continua duparecomandari

Hackerii ruși de la Killnet au atacat mai multe site-uri românești

Val de atacuri malware prin SMS și ce sfaturi oferă specialiștii

Cum au furat hackerii sute de milioane din jocul Axie Infinity

Riscurile cibernetice cresc în contextul geopolitic actual

hackeri ucraina

Într-un caz, grupurile de hackeri care sprijină Ucraina și operează sub numele Anonymous Liberland și Pwn-Bär Hack Team au obținut peste 200 GB de e-mailuri de la producătorul de arme de apărare din Belarus Tetraedr, care au fost puse la dispoziție prin intermediul site-ului de scurgere de informații Distributed Denial of Secrets.

Într-un alt incident, un grup de hackeri a spart un site web aparținând Institutului de Cercetare Spațială din Rusia și a scurs fișiere online care păreau să includă descrieri ale misiunilor lunare. Cu câteva zile înainte, un alt grup numit Against The West (ATW) – care era cunoscut anterior pentru scurgerile de date obținute de la Partidul Comunist Chinez – a lansat o mulțime de fișiere presupuse obținute de la compania de energie PromEngineering, inclusiv schițele și schemele centralei electrice.

Cea mai recentă scurgere majoră a avut loc pe 10 martie, când Distributed Denial of Secrets a publicat peste 800 GB de date scurse de la Roskomnadzor: Serviciul Federal pentru Supravegherea Comunicațiilor, Tehnologia Informației și Mass Media sau agenția principală de cenzură a Rusiei. Deși actorul care a obținut datele nu este încă necunoscut, natura scurgerilor este cel puțin foarte jenantă pentru Roskomnadzor și poate mai dăunătoare, în funcție de informațiile exacte publicate.

În încercarea de a da lovituri împotriva Rusiei, grupurile de hackeri aliniate cu Ucraina au scurs efectiv orice informații sensibile pe care le-au găsit împotriva țintelor rusești. Dar odată ce aceste informații sunt eliberate, este greu de reținut – și pot exista consecințe nedorite. DarkOwl, o companie de informații despre dark web, este o organizație care urmărește scurgerile de date legate de invazia Ucrainei într-un blog. Un analist DarkOwl a declarat că informațiile conținute în scurgerile corporative ar putea fi valoroase pentru campaniile de spear phishing sau de supraveghere, în special pentru cei mai sofisticați actori.

„Aveți informații corporative sensibile aici. Știi, ai adrese de expediere și numere de cont și lucruri de genul ăsta”, a spus analistul. „Sunt și fotografii și capturi de ecran care au fost făcute. După cum am văzut, acest lucru poate fi folosit în activități de spionaj mai strategice de către un actor de stat național în viitor.”

Dar multe dintre scurgeri de informații conțin, de asemenea, volume mari de informații despre clienții companiilor, majoritatea fiind ruși obișnuiți, cu puțină legătură cu interesele elitei care au purtat războiul. Aceste informații i-ar putea pune în pericol la o dată ulterioară.

Natura slab coordonată, uneori amatoricească, a sprijinului acestor hackeri pentru Ucraina a însemnat, de asemenea, că este mai greu de verificat exact ce se întâmplă la un moment dat. Unele acțiuni Anonymous bine mediatizate au fost evident false: într-un exemplu, un canal de informații Anonymous a susținut că un grup afiliat a închis sistemul principal de control al sateliților ruși; într-un altul, dezmințit de firma de securitate cibernetică Check Point, un grup care pretindea că a spart camerele CCTV din interiorul unei centrale nucleare s-a dovedit că reutiliza filmări vechi de ani de zile de la YouTube.

Alte hackuri plauzibile au fost greu de confirmat. Pe 26 februarie, unii utilizatori ai rețelelor de socializare au împărtășit imagini care ar fi arătat că canalele de televiziune ruse au fost piratate pentru a difuza mesaje pro-ucrainene și pentru a informa observatorii despre adevărul despre invazia Ucrainei. (Presă de știri din Rusia este puternic cenzurată, cu atât mai mult după ce Putin a semnat o lege privind „știrile false” care amenința cu până la 15 ani de închisoare pentru persoanele care răspândesc informații neaprobate despre pierderile din războiul rusesc.)

https://twitter.com/beczka_tv/status/1497571513482063874

Unii indivizi care acționează acum ca „patrioți cibernetici” care sprijină Ucraina pot fi, de asemenea, implicați în activități criminale, a declarat Jon Clay, vicepreședinte pentru informații despre amenințări la Trend Micro – și sistemele informatice care sunt compromise acum, deoarece protestele ar putea fi ulterior exploatate pentru câștiguri financiare.

„Mulți dintre acești patrioți cibernetici pot face parte dintr-un grup de criminali cibernetici”, a spus Clay. „Așa că li se oferă acoperire de către statul național pentru a viza aceste alte grupuri sau agenții dintr-o altă țară. Și acolo va fi dificil să tragem limita, pentru că, foarte repede.se pot transforma doar pentru a activa componenta criminalității cibernetice a afacerii lor.”

Grupurile de hackeri implicate în atacuri pro Ucrainz ar putea implanta backdoors în sistemele informatice pe care le-ar putea reactiva pentru exploatări viitoare, a spus Clay, actorii mai experimentați putând rămâne nedetectați luni sau chiar ani. Mai departe, aceste grupuri ar putea să vândă datele utilizatorilor pentru profit sau să implementeze ransomware, a spus el.

Etichete: atacuri ciberneticehackerirazboi ciberneticrusiasecuritateucraina
Share193Tweet121

Intra in comunitate si aboneaza-te la noutati
 

Ne poti citi gratuit si pe Google News



Articole recomandate parteneri


  • Să înțelegem persoanele care au un stil de atașament evitant dar și anxios

  • Muzica poate fi foarte puternică pentru sănătatea mintală

  • De ce mândria este otravă pentru sufletul tău


  • Almanah Cinema. Șase filme scurte” de Radu Jude, din 1 iulie pe marile ecrane

  • Ajutor de la UE pentru companiile afectate de războiul din Ucraina

  • Funcțiile de directorul de sustenabilitate (CSO), în ascensiune rapidă


  • Calvin Harris vine în premieră în România

  • Flight Festival, primul festival de edutainment din Sud-Estul Europei

  • Beach Please, festival de muzică trap și hip-hop la Costinești de 1 mai


Articolul anterior

YouTube blochează acum mass-media rusă finanțată de stat în întreaga lume

Articolul urmator

UE și Regatul Unit lansează o investigație antitrust asupra Google și Meta

IT MANIA

IT MANIA

Redactia IT MANIA iti ofera in fiecare zi cele mai importante noutati din lumea tehnologiei. Selectam cele mai relevante comunicate de presa, anunturi si lansari cu date oficiale si complete primite direct de la producatori si companii.

Din categoriePostari

Stiri

Planurile lui Elon Musk cu privire la Twitter sunt în continuă schimbare

de IT MANIA
13/05/2022
reclamele netflix
Stiri

Reclamele ar putea ajunge pe Netflix mai devreme decât credeam

de Bogdan Chirea
11/05/2022
devtalks fizic
Stiri

DevTalks – cea mai mare conferință IT revine în format fizic

de IT MANIA
11/05/2022
trotinetele bolt
Stiri

Bolt anunță o creștere de 500% a curselor cu trotinetele electrice

de IT MANIA
10/05/2022
how to web
Stiri

Conferința How to Web se reîntoarce în format fizic

de IT MANIA
10/05/2022
disney+
Stiri

Oferte la preînregistrare pentru Disney+ în România

de IT MANIA
10/05/2022
Incarca mai mult
Articolul urmator
investigație Google Meta

UE și Regatul Unit lansează o investigație antitrust asupra Google și Meta

Articole recente

Studiu Xiaomi: camera telefonului este cea mai importantă pentru români

13/05/2022

Planurile lui Elon Musk cu privire la Twitter sunt în continuă schimbare

13/05/2022

Căştile vivo TWS 2 sunt disponibile în România

11/05/2022
In curs de redare

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Reviews
tech buzz 16/12/2021

Tech Buzz – 16/12/2021

Tech Buzz
ameca

Ameca, „fața viitoare a roboticii”, este la fel de ciudat pe cât te-ai aștepta

Gadgets
tech buzz 8/12/2021

Tech Buzz – 8/12/2021

Tech Buzz
rech buzz 29/11/2021

Tech Buzz – 29/11/2021

Tech Buzz
PUBLICITATE

Articole populare

  • Cele mai bune site-uri de subtitrari pentru filme si seriale

    31489 shares
    Share 12595 Tweet 7872
  • Cum instalezi noul serviciu HBO Max și ce anume primești

    1876 shares
    Share 750 Tweet 469
  • Cum poti urmari posturi tv online si care sunt cele mai bune site-uri de streaming

    8618 shares
    Share 3448 Tweet 2154
  • Cine sunt cei mai importanți influenceri din România în 2021

    1939 shares
    Share 776 Tweet 485
  • Cateva solutii la care apelezi daca nu merge HBO GO

    5832 shares
    Share 2334 Tweet 1458

Abonare.Newsletter

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Despre noi

IT MANIA

Tehnologia la zi

IT MANIA este website-ul emisiunii cu acelasi nume ce a fost lansata in anul 2012. Misiunea sa este de a oferi pasionatilor cele mai importante noutati din lumea IT, de a prezenta cele mai interesante gadgeturi si aplicatii lansate pe piata, de a recomanda cele mai tari jocuri pentru PC si Console.

Va invitam sa urmariti cele mai recente clipuri video IT MANIA si TechBuzz.

Cititi mai multe aici.

Follow us

Categorii

  • Antivirus
  • Aplicații
  • Aplicatii Android
  • Aplicatii iOS
  • Aplicatii Windows Phone
  • Coltul incepatorilor
  • Dezvoltare web
  • Editorial
  • Featured
  • Gadgets
  • Galerii Foto
  • Games
  • Gaming Videos
  • How to
  • Internet
  • IT MANIA
  • IT Shopping
  • Jocuri mobil
  • Office
  • Perfomanta PC
  • Playere Audio/Video
  • Reviews
  • Stiri
  • Tech Buzz
  • Timp liber
  • Utilitare PC
  • Video
  • Websites

Etichete populare

5g allview android aplicatii aplicatii android apple arhiva emisiune camere foto companii confidentialitate economie evenimente facebook featured gaming google hackeri huawei instagram INTERNET it mania jocuri jocuri pc jocuri playstation jocuri PlayStation 4 jocuri xbox jocuri xbox one laptop lg microsoft retele sociale samsung securitate smartphone smart tv sony tablete tehnologie telecomunicatii video vodafone whatsapp windows 10 xiaomi youtube

Recomandari

- Bogdan Chirea
- MB MUSIC
- Voifibine
- IT Mania pe Google News
- Dropbox
- Onedrive
- Ziar.com
- Ziare.org
- Sustine proiectul nostru

Parteneriate

Cu cine am colaborat de-alungul timpului si cum putem colabora. Detalii aici >>>

Ai un pont ?

Propune un subiect sau o stire folosind datele de contact.

  • Despre
  • Contact
  • Colaborari
  • Publicitate si parteneriate
  • Confidentialitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Fara rezultate
Toate rezultatele
  • Home
  • Arhiva
  • Stiri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
    • Jocuri mobil
  • Media
  • Articole
    • Reviews
    • Editorial
    • How to
    • IT Shopping
    • Timp liber
    • Websites
    • Canale TV Online
    • Test viteză de internet
  • PROGRAME
  • Info
    • Despre proiectul IT MANIA
    • Contact
    • Abonare newsletter
    • Publicitate si parteneriate
    • Colaborari
    • Informatii cookie-uri si politica securitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Bun regasit !

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In