Ascendia investeste in platforma de pregatire pentru bacalaureat iziBAC

Now Reading
Ascendia investeste in platforma de pregatire pentru bacalaureat iziBAC


Ascendia, una dintre cele mai importante companii de eLearning din România, câștigă un grant prin programul Orizont 2020 și începe colaborarea cu iziBAC – creatorii aplicației care ajută elevii de liceu să ia BAC-ul.

Grant-ul constă în 30.000 € și un program special de mentorat dedicat dezvoltării pe o perioadă de 6 luni a proiectului, care va fi implementat și testat cu sprijinul partenerilor locali de la Impact Hub Romania.

Grant-ul a fost câștigat în urma unui apel deschis prin intermediul platformei Social Challenges Innovation Platform (www.socialchallenges.eu), care recompensează companii creatoare de proiecte ce rezolvă probleme sociale și de mediu din Europa. Selecția a fost efectuată de un juriu compus din 7 experți internaționali (Dario Mazzella, Grupul META, Marina Sarli, Impact Hub, Robert Sanders, Rețeaua europeană BIC, Maria Jo Bustamante, SE Forum, Carolina Arriagada, Cities and Collaboration LTD, Clare Mcgee , Co-fondator al Direct Innovate-NI LTD, Esteban Pelayo, EURADA) și organizațiile care au promovat provocările sociale pe platformă.

Alex Mălureanu, Co-fondator și CMO Ascendia, crede că:
„România are nevoie să investească în educație. Credem în parteneriate și suntem siguri că împreună cu iziBAC putem să realizăm una dintre cele mai importante platforme educaționale de bacalaureat din țară.”


Soluția gândită de Ascendia este o platformă video educațională care ajută elevii de liceu să se pregătească pentru examenul de bacalaureat și adaugă o dimensiune importantă menită să sprijine proiectul iziBAC din România.

Adrian Stratulat, Co-fondator și CMO iziBAC, este de părere că:
„Noi credem cu tărie că educația este piatra de temelie pe care o societate este construită. Prea mult timp acest domeniu vital s-a aflat la periferia interesului general; este imperativ să aducem un suflu de modernitate în metodele de învățare, să putem beneficia de avantajele tehnologiei secolului 21. Gamificarea și digitalizarea educației reprezintă cheia pentru o viziune în care studiul nu mai este o activitate la care elevul este forțat, ci pe care o face de plăcere, din curiozitate și sete de joacă și cunoaștere. Și împreuna cu Ascendia vom face încă un pas spre această viziune – să redăm plăcerea învățatului.”

Proiectul Social Challenges Innovation Platform primește finanțare din programul Orizont 2020 pentru cercetare și inovare în cadrul Acordului de finanțare nerambursabilă numărul 734906. Programul Orizont 2020 este cel mai amplu program de Cercetare și Inovare derulat vreodată de Uniunea Europeană. Este disponibilă o finanțare de 80 de miliarde de euro pe durata a 7 ani (2014-2020), pe lângă investițiile private pe care această finanțare le va atrage. Aceasta promite mai multe inovații capitale, descoperiri și premiere mondiale, aducând ideile mărețe din laboratoare pe piață.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA