Asistentul Cortana poate fi folosit de hackeri pentru a sparge PC-urile cu Windows 10

Now Reading
Asistentul Cortana poate fi folosit de hackeri pentru a sparge PC-urile cu Windows 10


Cortana ar putea fi foarte util pentru a urmări listele dvs. de cumpărături, dar se pare că nu este atât de grozav cand vine vorba de păstrarea PC-ului în siguranță.

Cercetătorii de la McAfee au descoperit că, prin activarea Cortana pe un dispozitiv Windows 10 blocat, puteți păcăli asistentul sa deschida un meniu contextual care poate fi apoi utilizat pentru executarea unui cod rau intentionat. Acest lucru ar putea să implementeze software rău intenționat sau chiar să reseteze parola pentru contul Windows.

Vulnerabilitatea provine din capacitatea asistentului Cortana de a asculta comenzi chiar și în timp ce PC-ul este blocat, combinat cu indexarea obișnuită care face fișierele accesibile în funcția de căutare utilizată de Cortana. Chiar dacă potențialii hackeri ar avea nevoie de acces fizic la PC pentru a face orice daune, acest lucru ar putea avea loc într-un birou sau într-un mediu comun.

Microsoft s-a ocupat de această problemă în actualizarea de ieri “Patch Tuesday”, dar multe computere nu au inca instalate cele mai recente actualizari, iar cei de la McAfee sugerează ca o solutie imediata ar fi sa opriți Cortana pe ecranul de blocare pentru a preveni atacurile.Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA