Autoritatile europene avertizeaza cetatenii cu privire la criptomonede

Now Reading
Autoritatile europene avertizeaza cetatenii cu privire la criptomonede


Citând “semnele clare ale umflarii artificale a prețurilor” și alte probleme, autoritățile de reglementare din Europa avertizează cu privire la investițiile în băncile de tip bitcoin și alte valute virtuale.

La câteva săptămâni după ce criptomonedele au suferit o scadere drastica a valorii, autoritățile europene au emis un avertisment despre riscurile investiției în acestea.

Bitcoin și alte valute virtuale “au arătat semne clare ale unei umflari artificiale de prețuri” care le-ar putea separa de o multitudine de monede reale, potrivit autorităților europene de supraveghere care manipulează valori mobiliare, bancare, asigurări și pensii. Pe lângă aceasta, schimburile de criptomonede pot avea probleme de funcționare fără recurs legal dacă pierdeti tot, a declarat Autoritatea europeană pentru valori mobiliare și piețe (ESMA).

Criptomonedele sunt vestul salbatic al industriei tehnologice. Chiar dacă investiți în mii de monede virtuale disponibile astăzi sau cumpărați plăci grafice la prețuri ridicate pentru a mina criptomonede, există riscul ca doar vizitarea unui site web să facă parte din încercarea altcuiva de a se îmbogăți rapid.


Dar nu se poate renunța la tot. De exemplu, fundamentele tranzacțiilor de criptare, numite blockchain, se extind deja dincolo de tranzacțiile financiare, de la urmărirea diamantelor până la eliminarea rapidă a alimentelor contaminate de pe rafturile magazinelor.

Concluzia raportului publicat de autoritatile europene este ca “Nu trebuie să investești bani pe care nu-ți poți permite să ii pierzi”.

Există șanse mari ca dacă ați investit o mulțime de bani în criptomonede, deoarece valoarea lor a crescut anul trecut, sa fi observat deja că valoarea lor a scăzut în acest an. Bitcoin se tranzacționează la o valoare de aproximativ 9.000 de dolari, mai puțin de jumătate din vârful său de peste 19.000 de dolari în decembrie.

“ESMA încearcă cu siguranță să închidă ușa, după ce calul a intrat”, a declarat Toby Lewis, analist la Novum Insights.

Dar asta nu înseamnă că autoritatile ar trebui să stea în continuare. “Speram ca avertizarea lor cu privire la lipsa de reglementare a sectorului va fi urmata de miscari catre o reglementare inteligenta a criptomonedelor”, a spus el.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA