Autoritatile europene cer gigantilor online sa isi modifice termenii serviciilor

Now Reading
Autoritatile europene cer gigantilor online sa isi modifice termenii serviciilor


Autoritatile europene se afla de ceva vreme in conflict cu gigantii online analizand permanent modul in care acestia adminsitreaza datele utilizatorilor de pe continent.

Prin intermediul institutiilor europene pentru protectia consumatorilor, companii precum Google, Facebook sau Twitter au primit o notificare in care li se solicita sa isi modifice termenii de furnizare a serviciilor. Companiile au termen de o luna, in caz contrar fiind posibil ca acestea sa fie amendate.

Autoritatile europene sustin ca unii termeni ai serviciilor nu respecta legislatia UE de protectie a consumatorilor si ca trebuie sa faca mai mult pentru a combate frauda si escrocheriile de pe site-urile lor. O parte dintre acesti termeni includ prevederea ca utilizatorii sa se adreseze justitiei din California, acolo unde sunt inregistrate sediile companiilor, in loc de tara lor de resedinta. Printre alte probleme se numara neidentificarea clara a continutului sponsorizat, obligarea consumatorilor de a renunta la unele drepturi obligatorii, cum ar fi dreptul de a renunta la un contract si dreptul excesiv al companiilor de a stabili oportunitatea continutului generat de clienti.

Potrivit informatiilor vehiculate companiile au propus  deja unele solutii pentru rezolvarea problemelor si le-au discutat joi cu autoritatile europene. Printre solutiile propuse s-a aflat si  infiintarea unui canal standard de comunicare, pentru notificarea companiilor despre continutul ilegal si actiunile necesare.

PUBLICITATE


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA