Batalia vitezelor conexiunilor de date mobile continua

Now Reading
Batalia vitezelor conexiunilor de date mobile continua


Potrivit testelor efectuate de utilizatorii de comunicații de date mobile din România, în trimestrul trei al anului 2017 vitezele medii de descarcare s-au aflat in continua crestere.

Datele au fost oferite de serviciul Speedtest by Ookla, cea mai populară aplicație de testare și analizare a vitezei de internet din lume.

Datele colectate în urma testelor efectuate de peste 250.000 de utilizatori cu ajutorul aplicației Speedtest pentru verificarea performanței conexiunilor 4G în perioada iulie-septembrie 2017 arată că Vodafone România are cele mai bune rezultate, cu viteze medii de încărcare a datelor mobile cu cel puțin 15% mai mari decât ale oricărui alt furnizor de telecomunicații mobile de pe piață.

Conform datelor furnizate de operatorul telecom, viteza medie de download in reteaua de comunicatii mobile a fost in al treilea trimiestru de 43.01 Mbps in timp ce viteza de upload 20.09 Mbps.


Vodafone România a fost certificată ca fiind cea mai rapidă rețea de date mobile din țară pentru al doilea și al treilea trimestru din 2017, având cele mai mari viteze medii de descărcare a datelor mobile, cele mai mari viteze medii de încărcare a datelor mobile, precum și cea mai mică latență de transmisie a datelor mobile, potrivit testelor efectuate de utilizatorii aplicației Speedtest.

Desi nu sunt specificate denumirile si nici vitezele oferite de concurenti, din poza pusa la dispozitie de Vodafone, reiese ca pe locul al doilea in topul celor mai mari viteze de internet mobil se afla Orange, clasamentul fiind completat de Telekom Mobile si Digi Mobil.

Trebuie sa reamintim faptul ca vorbim exclusiv de teste de viteza 4G si ca per total clasamentul vitezelor medii de internet la nivel national este altul. Datele oferite de Netograf, serviciul de colectare de teste de viteza al ANCOM releva faptul ca in primul semestru al anului 2017, Vodafone avea viteze medii de descarcare de 22.0.7 mbps si  upload de 12.00 mbps. Asadar, diferentele fata de testele Speed Test sunt aproape duble,  totusi vitezele comunicate de Vodafone se refera strict la conexiune de internet mobil 4G.

Merita mentionat insa ca spre deosebire de ultimul trimestru al anului trecut, vitezele medii de descarcare sunt in crestere.

Iata datele comparative ale testelor Netograf cu privire la vitezele medii de descarcare ale operatorilor din Romania din primul semestrul al lui 2017:

Operator mobil DOWNLOAD/ Mbps UPLOAD/ Mbps
Vodafone 22.07 12.00
Orange 24.22 9.05
Telekom Mobile 17.65 8.63
Digi Mobil 8.32 2.80

Datele Speedtest la nivel national releva faptul ca media vitezei de internet mobil oferita utilizatorilor din Romania este de 26.45 Mbps, pozitionand tara noastra pe locul 41 in lume. Statistica lunii septembrie 2017 releva faptul ca utilizatorii cu cele mai rapide viteze de internet mobil sunt cei din Norvegia (57.94 Mbps), Olanda (51.92), Ungaria (49.14)

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
100%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA