Bill Gates investeste 80 de milioane de dolari intr-un oras inteligent

Now Reading
Bill Gates investeste 80 de milioane de dolari intr-un oras inteligent


Un grup asociat cu o companie de investiții a lui Bill Gates a investit 80 de milioane de dolari într-o dezvoltare planificată a unui oras high tech situat în afara orasului Phoenix, SUA.

Comunitatea din Belmont va fi proiectată în jurul rețelelor de mare viteză, a autovehiculelor autonome, a rețelelor digitale de mare viteză, a centrelor de date, a noilor tehnologii de fabricație și a nodurilor logistice autonome.

Nu este clar cât de mult va fi implicat în acest proiect fostul CEO Microsoft, Bill Gates, care deține compania mamă in Belmont, denumita Cascade Investment.

Belmont Partners, grupul real de investiții din Arizona, care conduce proiectul, a declarat că va orasul va avea o dimensiune similară cu Tempe, Arizona, care are o populație de 182.000.

PUBLICITATE

“Reimaginarea unui oras viitor construit de la zero este mult mai ușoară și mai rentabilă decât reproiectarea unei infrastructuri urbane existente”, a declarat Grady Gammage, purtător de cuvânt al companiei.

Arizona are reputația de stat tehnologic. Câțiva actori importanți din industria autovehiculelor – Waymo, Uber și Intel – își testează inovațiile în acest stat american. Investiția este cel mai recent exemplu ce refelcta entuziasmul în jurul reconstruirii orașelor de la bază cu un set digital in minte.

Dar dezvoltarea unui nou oraș sau chiar a unui cartier nu este ieftină. In luna octombrie, Laboratoarele Sidewalk, divizia de inovare urbană a companiei mamă Google, Alphabet, s-au angajat sa cheltuie 50 de milioane de dolari pentru faza inițială de planificare și testarea pilot a unei dezvoltări a unui nou cartier din Toronto.

Acesta este proiectat ca un cartier model pentru secolul 21, cu poluare redusă, naveta mai scurta, strazi mai sigure și vreme mai bună. Transportul va fi proiectat în jurul vehiculelor electrice, mersul pe jos și ciclismul. Zonarea mai flexibilă va combina zone comerciale, industriale și rezidențiale.

La doar o saptamana de la anuntul din Toronto, Arabia Saudită a anunțat planurile de a investi 500 de miliarde de dolari într-un nou centru global menit să împingă limitele inovării și să exemplifice viitorul civilizației.

Tendința orașelor inteligente a câștigat un impuls, în timp ce dezvoltatorii din Silicon Valley își concentrează atenția asupra inovațiilor în domeniul transporturilor, cum ar fi vehiculele autonome și serviciile de transport de tip rideshare.

Dezvoltatorii Belmont se bazează pe constructia viitoare a autostrazii Interstala 11, care va deseservi zona si va stimula dezvoltarea. Pentru moment, compania nu se grăbește să avanseze planurile de dezvoltare.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA