Producătorul global de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a lansat la finalul lunii trecute o noua actualizare pentru soluția de securitate informatică pentru acasă Total Security, capabilă să ofere utilizatorilor protecție și mai avansată în fața pericolelor de pe internet, ajunse la un nivel fără precedent pe durata pandemiei.
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au detectat de cinci ori mai multe atacuri informatice care exploatează subiectul noului coronavirus de la o lună la alta, în timp ce detecțiile Google pentru spam au urcat cu 350% până la 240 de milioane de mesaje pe zi, cele mai multe mizând pe înșelătorii, șantaj sau clonarea unor brand-uri cunoscute pentru a face cât mai multe victime.
Explozia numărului de amenințări din mediul online a fost alimentată mai ales de tranziția bruscă dinspre munca de la birou înspre munca de acasă, granița între activitatea de serviciu și cea extraprofesională fiind dificil de trasat pentru cei care lucrează în regim work-from-home. Asta a determinat infractorii informatici să se folosească de conturile personale sau de laptopurile de pe care lucrează angajații ca să găsescă portițe de acces către infrastructura companiilor.
„Misiunea noastră a fost mereu să protejăm viața digitală a utilizatorilor și să consumăm cât mai puține resurse pentru asta. De aceea, am mobilizat echipele pentru a duce produsul la un nou nivel și am lansat cea mai avansată și mai puternică soluție Bitdefender de până acum, care poate rula pe dispozitive fără ca oamenii să simtă vreun impact în timpul folosirii”,
spune Ciprian Istrate, vicepreședinte pentru soluții consumer la Bitdefender.
Suita de soluții de securitate Bitdefender a fost adaptată de către inginerii români noii normalități determinate de pandemie. Printre noutăți se numără îmbunătățirea unor funcționalități deja existente precum cea legată de găsirea vulnerabilităților în dispozitivele din rețea. Utilizatorii pot acum să găsească inclusiv erori de configurare care pot duce la scurgeri de date, dar și setări modificate eronat responsabile de slaba securitate a dispozitivului. În plus, interfața actualizată aduce o experiență unitară pe toate sistemele de operare folosite în mod uzual.
Pe baza unui concept de tip security-as-a-service, una dintre modificări vizează interfața simplificată cu utilizatorul, care conferă aceeași experiență pe toate dispozitivele și sistemele de operare, ceea ce înseamnă că cele mai importante funcții vor putea fi găsite mai ușor, mai rapid și mai intuitiv. Acum este mai simplu ca niciodată să găsești funcțiile de protecție a datelor și confidențialitate de care ai nevoie.
Cu toate că unele modificări se axează pe experiența utilizatorului, altele implică optimizarea tehnologiei integrate, fiind concepute pentru îmbunătățirea performanței și detecției amenințărilor. De exemplu, Bitdefender a adus îmbunătățiri considerabile tehnologiilor de bază și algoritmilor tehnologiei machine learning, pentru identificarea precisă a amenințărilor noi și necunoscute. Acum că amenințările și malware-ul din mediul online au depășit pragul de un miliard de cazuri, tehnologiile și algoritmii noștri brevetați ai tehnologiei machine learning pot să facă față numărului de amenințări care se află în continuă creștere și să detecteze aceste amenințări înainte de a-ți afecta sistemul.
Cât despre performanță, dezvoltatorul a optimizat tehnologiile, astfel încât eventualul impact asupra sistemului să fie considerabil mai mic decât oricând, pentru ca tu să te poți concentra pe și bucura de ceea ce contează cu adevărat.
VPN-ul nou și îmbunătățit este acum cu 25 de procente mai rapid și are un comutator pentru oprirea conexiunii la internet, care suspendă traficul în cazul în care conexiunea se întrerupe accidental. De asemenea, cuprinde și capabilități îmbunătățite de streaming pentru conținutul media, care îți permit să accesezi conținutul media care fusese restricționat geografic până acum.
De asemenea soluția Premium VPN cu trafic criptat nelimitat reprezintă o ofertă de sine stătătoare, este inclusă și în linia de produse destinate utilizatorilor individuali, dar este limitată la 200 MB de trafic pe zi pentru fiecare dispozitiv. Astfel, este perfectă pentru testarea tehnologiei Bitdefendere și capabilităților acesteia înainte de a alege trafic nelimitat, anonimitate completă și chiar posibilitatea de a face streaming în siguranță pentru conținutul media.
O licență Bitdefender Total Security pentru 5 dispozitive, valabilă 1 an de zile, costă acum 170 de lei pe site-ul producătorului.