BlackBerry obligata sa plateasca 173 de milioane de dolari catre Nokia

Now Reading
BlackBerry obligata sa plateasca 173 de milioane de dolari catre Nokia


Samsung, Qualcomm, Apple, cum reusesc acești giganti din tehnologie să urmărească toate litigiile legate de brevete pe care le au între ele? BlackBerry și Nokia sunt implicate într-o astfel de bătălie, una care tocmai a adus celor de la Nokia o victorie semnificativă; o instanță a obligat compania BlackBerry să plătească companiei finlandeze 137 de milioane de dolari pentru că nu a efectuat anumite plăți în baza unui acord de licență de brevet.

Deși detaliile precise ale contractului de brevetare nu sunt cunoscute, știm că Curtea Internațională de Arbitraj a ordonat BlackBerry să plătească suma imensă de 137 de milioane de dolari. Compania a declarat că acceptă decizia, însă este dezamăgită de faptul că instanța nu a fost de acord cu argumentele sale.

Nu este totuși o veste proastă pentru BlackBerry. Firma canadiană a declarat că va continua să desfășoare un caz de încălcare de brevete de catre Nokia, fără legătură cu cazul de fata, astfel încât poate că va fi capabila să obțină o parte din bani înapoi. Compania BlackBerry a depus în februarie 2017 o cerere de chemare in judecata, in care susține că Nokia a încălcat 11 dintre brevetele sale în stațiile de bază ale companiei și software conex. Nokia a numit revendicările „fără baza legala”.

„BlackBerry este dezamăgită de faptul că Curtea de Arbitraj nu a fost de acord cu argumentele noastre în acest caz, dar acceptăm decizia lor. Această hotărâre nu schimbă afirmația BlackBerry potrivit căreia Nokia ne încalcă proprietatea intelectuală și continuăm să urmărim în mod energic despagubiri legale atât în SUA, cât și în Germania „, a declarat BlackBerry, într-o declarație oficială.


Cele doua companii nu mai sunt de ceva timp nume importante in domeniu dar a existat un moment în care acestea erau forțele dominante pe piața telefoanelor. BlackBerry și Nokia au fost responsabile pentru 70% din sistemele de operare pe telefoane in 2009.

Nu este ca și cum BalckBerry nu are destui bani să plătească Nokia; în aprilie, aceasta a primit 815 milioane dolari într-un litigiu de arbitraj cu Qualcomm privind drepturile de brevet. În septembrie 2016, BlackBerry a confirmat că nu va mai produce propriile dispozitive, concentrându-se în schimb pe software și servicii.


Aboneaza-te la noutati:

 
   

Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA