Browserul Google Chrome este din nou cel mai mare consumator de resurse

Now Reading
Browserul Google Chrome este din nou cel mai mare consumator de resurse


Faptul ca browserul Google Chrome este pe primul loc cand vine vorba de consum de resurse este deja un lucru dovedit. Mai multe teste au aratat ca atunci cand utilizati browserul Chrome acesta consuma cea mai multa memorie RAM, iar acest lucru este valabil indiferent ca aveti un PC sau un laptop.

In incercarea de a isi promova noul browser Edge, lansat odata cu sistemul de operare Windows 10 cei de la Microsoft au facut un alt test menit sa arate cat de bine se comporta bowserele pe un laptop. Este vorba despre un test de autonomie a bateriei unui laptop folosind browsere diferite.

Microsoft a instalat astfel pe acelasi laptop patru browsere web, Google Chrome, Firefox, Opera si Microsoft Edge si a comparat rezultatele obtinute redand in browser un clip video dar si folosind un sistem de improspatare si derulare automata a paginilor web, prin care au fost accesate cele mai populare site-uri.

Rezultatele nu sunt deloc suprinzatoare, atunci cand vine vorba de consum de resurse Google Chrome este campion la orice capitol. De data asta vorbim de consumul bateriei laptopului, clasamentul consumului total al bateriei fiind urmatorul:

PUBLICITATE

– Chrome: 4 ore și 19 minute
– Firefox: 5 ore și 9 minute
– Opera: 6 ore și 18 minute
– Edge: 7 ore și 22 minute

Asadar, daca aveti de gand sa navigati pe web folosind un laptop pe baterie, Google Chrome este cea mai neinspirata alegere. Microsoft a tinut sa arate si alte date analizate de pe alte milioane de laptopuri ce folosesc Windows 10, toate aratand aceleasi rezultate.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA