Cand vor aparea primele telefoane compatibile cu 5G

Now Reading
Cand vor aparea primele telefoane compatibile cu 5G


Qualcomm și câțiva dintre cei mai importanti producători chinezi vor lucra împreună pentru a construi telefoane cu tehnologia de conectivitate de generație următoare.

Realizarea unui telefon compatibil cu 5G este mai aproape decât crezi. Gigantul Qualcomm, ce produce chipuri pentru telefoane mobile, a anunțat joi un parteneriat cu câțiva dintre cei mai mari producători de telefoane chineze, inclusiv Lenovo (detinatorul Motorola), Xiaomi, ZTE, Oppo (proprietarul OnePlus) și Vivo, pentru a construi telefoane 5G încă din 2019.

În cadrul inițiativei “5G Pioneer”, Qualcomm va contribui la crearea unei platforme pentru companiile producatoare de telefoane pentru a fabrica modele care rulează pe 5G, noua generație de tehnologie de conectivitate care promite o viteză mai mare și o acoperire mai bună. 5G, una dintre cele mai importante tendințe în tehnologie, este considerată fundația pentru o serie de segmente în creștere, cum ar fi autoturismele și inteligența artificială.

Qualcomm a mai spus că Lenovo, Oppo, Vivo și Xiaomi au semnat un acord pentru utilizarea tehnologiei radio Qualcomm în valoare totală de 2 miliarde de dolari pe parcursul a trei ani.


Acordul este o victorie pentru Qualcomm într-un moment în care compania a trebuit sa faca fata ofertelor facute de rivalii de la Broadcom. Qualcomm a respins oferta companiei Broadcom de 130 miliarde de dolari de fuzionare a companiilor, afirmând că Qualcomm merită mai mult decât oferta facuta.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
100%
About The Author
IT MANIA