Cardurile de memorie SD ar putea deveni in curand capabile sa stocheze toate datele voastre media

Now Reading
Cardurile de memorie SD ar putea deveni in curand capabile sa stocheze toate datele voastre media


Un singur card de memorie SD ar putea fi, într-o zi, suficient pentru a salva toată colecția voastra media, indiferent cât de mare este. Asociația SD (grupul care stabilește standardele pentru carduri de memorie) tocmai a anunțat un nou format numit SD Express, care adaugă interfețele PCI Express și NVMe la carduri.

Marea revolutie este legata de faptul ca noul standard accelerează transferul de date la viteze de până la 985 MB pe secundă. Chiar și mai impresionant, noul format alimentează capacitatea maximă a cardurilor SD de la 2 TB la impresionanta capacitate de 128 TB. Cu alte cuvinte,  un card de memorie SD ar putea înlocui toate unitățile hard disk, cu excepția cazului în care aveți nevoie de o viteză mai mare de transfer.

În termeni reali, ați putea stoca peste 25.000 de filme HD pe un card SD. Presupunând că dimensiunea unei fotografii tipice este de 500 kB, cardul SD, de cel mai înalt nivel, ar putea găzdui 256 milioane de fotografii. Cardul ar putea stoca 25,6 milioane de melodii iar două astfel de carduri ar fi  suficiente pentru a stoca toată biblioteca Spotify cu 35 de milioane de melodii.

Mai mult, cardurile SD cu capacități de stocare mult mai mari și viteze de transfer mai mari decât cele pe care le-am văzut înainte ar trebui să fie un avantaj pentru creatorii de filme care filmează în 4K, 8K sau VR. Dar este important să ne amintim că capacitatea de 128 TB este o limită teoretică. Chiar și cardurile de 1 TB sunt rare, iar cardurile de 512 GB costă sute de dolari. Așadar, fiți pregătit să luați câteva credite ipotecare dacă doriți cardul de 128 TB, care este, probabil, la cativa ani distanta de lansarea pe piata, dacă o va face vreodată. În plus, găsirea unui laptop cu slot pentru SD în loc de slot pentru MicroSD va fi destul de greu la acel moment.Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
50%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
50%
About The Author
Bogdan Chirea