Cate dispozitive folosesc sistemul de operare Windows 10 ?

Now Reading
Cate dispozitive folosesc sistemul de operare Windows 10 ?


Gigantul american Microsoft ne ofera noi date legate de numarul de utilizatori ai sistemului de operare Windows 10. Compania a anuntat că 600 milioane de dispozitive rulează acum cel mai recent sistem de operare al companiei.

Numărul de utilizatori include computerele, tabletele, consolele Xbox One, căștile HoloLens și chiar dispozitivele și telefoanele pentru Surface Hub. CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, este cel care a dezvăluit cele mai recente cifre în cadrul reuniunii anuale a acționarilor companiei.

Planurile companiei Microsoft erau ca Windows 10 sa ruleze pe 1 miliard de dispozitive până în 2018. Gigantul software a renunțat anul trecut la acest obiectiv ambițios și a recunoscut că va dura mai mult timp pentru atingerea obiectivului de 1 miliard. Cât de mult va dura acest lucru este încă neclar, deoarece creșterea numarului de dispozitive a stagnat de când Microsoft și-a retras oferta gratuită de upgrade la Windows 10.

Microsoft a dezvăluit la inceputul acestui an ca numarul de dispozitive pe care a fost instalat Windows 10 este de 500 de milioane, iar compania a confirmat că a renunțat recent la Windows Phone. Acum există puține speranțe că telefoanele vor contribui vreodată la un numar mai mare de un miliard de dispozitive care sa ruleze Windows 10.

PUBLICITATE

S-ar parea totusi ca Microsoft inca isi doreste sa atinga obiectivul de 1 miliard de dispozitive chiar daca estimarile au fost revizuite. Surse au declarat pentru presa de specialitate la inceputul acestui an ca Microsoft a vizat 550 de milioane de dispozitive Windows 10 active pana la sfarsitul lunii iunie si 575 milioane pana la sfarsitul lunii septembrie. Ajungerea la 600 de milioane până la sfârșitul lunii noiembrie se potrivește acestui nou plan, însă nu este clar cand exact va atinge tinta de 1 miliard.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA