Vodafone Romania a anuntat principalii indicatori financiari pentru anul financiar incheiat la 31 martie 2021, potrivit rezultatelor raportate astazi grupul mama Vodafone Group Plc. Conform datelor publice baza de clienti ai Vodafone Romania a crescut in 2021 fata de raportarile din toamna anului trecut.
Veniturile din servicii se afla la valoarea de 801 milioane de euro. In comparatie cu perioada similara a anului trecut, veniturile din servicii in baza organica au inregistrat o scadere de 1.5%.
Baza de clienti a Vodafone Romania a atins valoarea de 11.1 milioane de clienti la 31 martie 2021.
In declaratia data de CEO-ul companiei, Murielle Lorilloux a spus:
„Ultimul an financiar, care a coincis si cu anul pandemic, a fost ca niciun altul: provocari neasteptate, oportunitati de accelerare a digitalizarii, lectii de invatat, oportunitati de a demonstra rezilienta retelei de telecomunicatii si rolul sau critic mai important ca oricand. Cred ca toti ne-am intrebat, cel putin o data, pe parcursul acestui an cum am fi facut fata intr-un context similar acum 20 de ani. Si raspunsul sincer pe care il stim cu totii este ca nimic nu ar fi functionat bine daca retelele de comunicatii electronice nu ar fi sustinut pe deplin tot ceea ce trebuia sa facem ca societate, companii si persoane fizice. Am fi resimtit un impact in vietile cotidiene, de la modul in care ne-am fi petrecut timpul liber, pana la accesul mai putin stabil la resurse educationale online si conexiuni de buna calitate pentru a putea continua sa lucram de acasa.
Vodafone a confirmat inca o data angajamentul de a conecta societatea romaneasca, am facut eforturi extraordinare de a conecta sute de scoli peste noapte, am fost capabili sa livram intr-un timp foarte scurt sute de mii de tablete pentru a putea asigura acces la educatia digitala pentru cat mai multi copii posibil. Am demonstrat angajamentul nostru de a fi un partener de incredere pentru digitalizarea diferitelor sectoare din Romania, de la educatie, la sanatate, fie din zonele publice sau private. Si nu ne-am oprit aici, am facut un efort suplimentar si ne-am concentrat pe modul in care ne protejam planeta in timp ce oferim cele mai bune servicii. De la facilitarea educatiei online, pana la cel mai recent proiect reprezentat de prima padure inteligenta din Romania, am demonstrat ce pot face spiritul uman si tehnologia pentru o viata mai buna.
Si vrem sa continuam. Vrem sa fim parte din povestea de succes a Romaniei la nivel global. Asadar, la aceasta rascruce de drumuri, contam pe faptul ca autoritatile centrale vor avea grija de infrastructura de telecomunicatii, un avantaj fantastic pe care Romania l-a avut, precum si pe faptul ca vor evalua temeinic, din toate punctele de vedere, impactul oricaror decizii pe care ar putea sa le ia astfel incat industria sa nu fie trimisa cu 20 de ani in urma.
Cu toate acestea, initiativele legislative recente din Romania pot duce la perturbari ale serviciilor mobile si fixe pentru clienti in urmatorii ani, pot crea o incertitudine semnificativa si costuri suplimentare neprevazute pentru economie in valoare de sute de milioane de euro, afectand in acelasi timp si capacitatea companiilor de a putea realiza investitii vitoare in infrastructura. Toate aceste aspecte vor trage inapoi intreaga industrie a telecomunicatiilor si vor pune sub semnul intrebarii fezabilitatea investitiilor viitoare, dar si mediul concurential din Romania”.
La finalul anului trecut, Vodafone Romania anunta ca a înregistrat venituri din servicii de 195,1 milioane de euro în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2020, stabile pe evoluția trimestrială.
Baza de clienti a Vodafone România la 30 septembrie 2020 era de 10.798.349 clienți, astfel ca se poate observa o usoara crestere in 2021.ș