• Acasa
  • Arhiva
  • Contact
  • Despre
  • Publicitate
  • Abonare newsletter
  • TV Online
  • Speedtest
miercuri, 10 august, 2022
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
Fara rezultate
Toate rezultatele
Acasa Articole Editorial

Ce este PI Network si de ce primesti invitatii pentru criptarea de monede

Mai multi profesori universitari vor sa lanseze o noua moneda digitala ce poate fi minata de pe telefoane

Bogdan Chirea de Bogdan Chirea
24/02/2021
in Editorial
Timp de citire: 10 min de citit
320 17
A A
0

Trebuie sa va recunosc ca discutiile despre monedele digitale si minarea acestora nu mi s-au parut un subiect interesant din simplul motiv ca mi s-au parut mai degraba pierderi de timp. Dar pentru ca in ultima perioada am tot inceput sa primesc mesaje legate de de Pi Network si criptarea de monede pe telefon.

A mina pentru monede digitale si a face bani din asta reprezinta insa o investitie serioasa iar cei care cred ca pot obtine ceva gratis se inseala.

Povestea PI Network, o noua retea de minare prin intermediul telefoanelor, pare una similara, iar informatiile gasite pe internet sunt relativ contradictorii.

Interesul pentru subiect a aparut dupa ce am inceput sa primesc din ce in ce mai multe cereri si mesaje de la cunostiinte pe retelele de socializare care ma invitau sa ader la reteaua Pi pentru a mina pe telefon aceasta moneda virtuala.

Mai intai iata povestea Pi Network

Articolul continua duparecomandari

Bill Gates crede că proiectele crypto sunt niște farse

Tesla și-a vândut majoritatea activelor Bitcoin

Portofelul de criptomonede Novi de la Meta se închide

Tranzacțiile cu criptomonede ale românilor verificate de ANAF

Lansată în 2019 de trei absolvenți de la Stanford, criptomoneda PI a câștigat rapid popularitate în rândul utilizatorilor. Atât de mult, încât există predicții despre prețul său.

Versiunea beta Pi Network a fost lansată pe 14.03.2019 de către trei doctoranzi Stanford și absolvenți:

  • Dr. Nicolas Kokkalis, șef tehnologii;
  • Dr. Chengdiao Fan, șef de produs;
  • Vincent McPhillip, șef al comunității.
fondatorii PI Network
Fondatorii Pi Network

Rețeaua Pi permite utilizatorilor să câștige criptomoneda PI de pe orice dispozitiv mobil, cu Android sau iOS. Acesta este rezultatul evoluției criptomonedelor în general. Bitcoin începe să devină de modă veche, deoarece necesită multă energie electrică, în timp ce monedele PI sunt complet ecologice. Rețeaua Pi utilizează algoritmul Proof-of-Work fără costurile ridicate de energie electrică.

Serverul Pi acționează ca o macara care emulează comportamentul unui sistem descentralizat, deoarece va funcționa după funcționarea sa. În această fază, îmbunătățirile în experiența și comportamentul utilizatorului sunt posibile și relativ ușor de realizat în comparație cu faza stabilă a rețelei principale. Toate monedele pentru utilizatori vor fi transferate în rețeaua live după lansare.

Cu alte cuvinte, rețeaua live se va pre-monta în geneza sa pentru a bloca toate soldurile deținătorilor de cont create în timpul fazei 1 și va continua să funcționeze în același mod ca sistemul complet descentralizat. Pi nu este afișat pe rețelele de schimburi în această etapă și este imposibil să cumpărați Pi cu orice altă monedă.

Înainte de a porni rețeaua principală, software-ul gazdă va fi implementat în rețeaua de testare. Rețeaua de testare utilizează exact același program de încredere ca rețeaua principală. Echipa de bază Pi va găzdui mai multe noduri în rețeaua de testare, dar va încuraja mai mulți pionieri să își lanseze propriile noduri în rețeaua de testare. De fapt, pentru ca orice nod să se alăture rețelei principale, li se recomandă să înceapă cu rețeaua de testare. Rețeaua de testare va fi rulată paralel cu emulatorul Pi în prima etapă și periodic. De exemplu, rezultatele ambelor sisteme vor fi comparate zilnic pentru a descoperi golurile și erorile rețelei de testare. Acesta va permite dezvoltatorilor Pi să propună și să implementeze corecții. După o lansare paralelă completă a ambelor sisteme, testnet va ajunge la o stare în care rezultatele sale vor fi în concordanță cu emulatorul. Când comunitatea va fi gata, Pi va trece la pasul următor.

Când comunitatea consideră că software-ul este pregătit pentru producție și a fost testat temeinic pe rețeaua de testare, va fi lansată rețeaua principală oficială a rețelei Pi. Un detaliu important este că în timpul tranziției la principalul sistem,nu vor fi restricționate conturile confirmate că aparțin unor persoane reale.

După aceea, macaraua și emulatorul de rețea Pi din faza 1 vor fi închise, iar sistemul va continua să funcționeze independent pentru totdeauna. Actualizările viitoare ale protocolului vor fi prezentate de comunitatea Pi și de echipa centrală Pi și vor fi propuse de un comitet. Implementarea și rularea lor vor depinde de nodurile care actualizează software-ul de minerit, ca și alte blockchains.

Nicio autoritate centrală nu va controla moneda și va fi complet descentralizată. Rămășițele utilizatorilor falși sau ale utilizatorilor duplicat vor fi sterse. Aceasta este faza în care Pi poate fi conectat la reteaua centrala.

In momentul de fata sistemul este in continuare in faza de testare dar asta nu inseamna ca milioane de clienti nu au descarcat pana acum aplicatiie dedicate de pe Google Play si Appstore.

Pentru a vă conecta la rețea, este suficient să aveți un dispozitiv mobil bazat pe iOS sau Android. Apoi, urmați aceste instrucțiuni simple:

  • Accesați App Store sau Google Play, în funcție de tipul sistemului de operare.
  • Tastați Pi Network în spațiul de căutare.
  • Descărcați aplicația de pe smartphone și deschideți-o.
  • Specificați metoda de înregistrare: Facebook sau numărul de telefon.
  • Completați țara de reședință și numărul de telefon.
  • Completați prenumele, numele și porecla.
ranguri pi network

După înregistrare, fiecare utilizator primește 1 Pi per cont. Sistemul oferă următoarele ranguri

Pioneer este rangul entry-level pentru toți utilizatorii. Mărimea producției este de 0,39 π / h. Puteți să îl măriți la 0,49 π / h dacă ați participat la programul de recomandare în timpul înregistrării;

Colaborator. Pentru a primi acest rang, extrageți criptomoneda pentru trei zile;

Ambasador. Un rang pentru utilizatorii care invită alți membri să se conecteze la rețeaua Pi.

Node. Membrii care au conectat echipamente suplimentare la rețea. Acest nivel este încă în curs de dezvoltare și va fi disponibil mai târziu.

Când deschideți aplicația, trebuie să apăsați butonul „minare”. Nu este nevoie să păstrați aplicația deschisă, trebuie doar să activați butonul o dată la 24 de ore și veți primi monedele.

Portofelul este aplicația în care îți extragi monedele. În timpul fazei 3 a proiectului, veți avea, de asemenea, opțiunea de a prelua proprietatea deplină a cheilor dvs. private / publice.

Până acum Pi Network a fost doar un experiment în domeniul mineritului mobil. Dacă echipa va continua să dezvolte proiectul, aplicația va deveni un adevărat fenomen în sfera criptografică.

Pentru toti cei care acceseaza site-ul lor ar fi de util sa citeasca sectiunea FAQ. In mod clar exista multi care spun ca acest proiect este o inselatorie. Raspunsul este dat chiar de creatorii proiectului:

Echipa de bază a lui Pi este condusă de doi doctoranzi Stanford și un Stanford MBA, care au contribuit la construirea comunității blockchain din Stanford. Nu putem garanta că proiectul va avea succes. Cu toate acestea, promitem să depunem toate eforturile pentru ca visele noastre comune să devină realitate, menținând în același timp cele mai înalte standarde de integritate.

Si mai important de retinut, astăzi, Pi valorează 0 dolari / euro etc. similar cu Bitcoin în 2008. Valoarea lui Pi va fi susținută de timpul, atenția, bunurile și serviciile oferite de alți membri ai rețelei. Punând în comun atenția, bunurile și serviciile în jurul unei monede comune, membrii Pi caută să capteze mai mult din valoarea care merge de obicei băncilor, giganților tehnologici (de exemplu, Facebook, Amazon) și alți intermediari.

Pi a lansat Faza 1 a proiectului pe 14.03.2019 (Ziua Pi). În timpul fazei 1, soldurile utilizatorilor sunt înregistrate cu garanția de a fi onoraet atunci când Pi trece la rețeaua principală (faza 3). Transferurile de Pi sunt restricționate până când PI va ajunga la mainnet pentru a împiedica actorii răi să acumuleze Pi din conturi false. De exemplu, un actor rău ar putea să extragă din conturi false, să transfere Pi într-un cont legitim și apoi să treacă prin procesul de verificare a contului Pi, în ciuda câștigurilor ilicite. Echipa de cercetare incă rafineaza calendarul exact de dezvoltare pentru proiect.

De ce atrage atat de multe descarcari ?

Pi este foarte ușor de câștigat. Oricine are un smartphone o poate face, doar descărcând aplicația Pi (disponibilă pe Android sau iPhone) și verificând pur și simplu aplicatia o dată pe zi. Aplicația pentru telefon nu este intruzivă. Nu folosește baterie și date neglijabile, așa că abia știi că există.

Acest sistem este un contrast puternic cu Bitcoin, unde aveți nevoie de echipamente de specialitate și expertiză pentru a-l extrage. Și puterea consumată în acest sens este absolut șocantă. Popularitatea aplicatiei a inceput sa creasca pentru ca utilizatorii se pot inregistra in baza unei invitatii si pot castiga mai multi bani daca invita alti utilizatori.

Ca sa stiu despre ce scriu, dupa ce am primit si eu o noua astfel de invitatie, am creeat un cont pentru a intelege cum functioneaza aplicatia, de ce este disponibila in magazinele de aplicatii si daca e ceva ciudat la mijloc.

Lucrurile sunt atat de simple ca te intrebi daca e ceva suspect la mijloc sau vorbim de o schema piramidala ce isi propune sa traga pe sfoara utilizatorii. Insa, asa cum am evidentiat mai sus, chiar creatorii spun ca moneda nu valoareaza nimic acum si ca nu pot garanta succesul proiectului.

Pentru ce pot folosi criptomoneda Pi ?

În acest moment, răspunsul sincer este: nu prea aveti pe ce sa o folositi. Mintile inteligente din spatele lui Pi au un plan pe termen lung. În cele din urmă, intenționează să vă permită să achiziționați direct bunuri și servicii folosind Pi, prin crearea unei piețe peer-to-peer pentru bunuri și servicii. De asemenea, vi se va oferi șansa de a schimba Pi cu monedă de top (cum ar fi lire, euro sau dolari). Acest lucru ar trebui să fie posibil în „faza 3” a proiectului.

Evident toata lumea vrea sa stie ce este exact „faza 3”. Faza 1 – care implica implicarea unui număr suficient de utilizatori – a fost lansată în martie 2019 și a fost finalizată un an mai târziu. Acum, proiectul Pi este în faza 2, care este în mare parte o fază de testare, iar utilizatorii se pot oferi voluntari pentru a testa software-ul „nod” pe computerul lor pentru a descentraliza rețeaua (deși puteți rămâne doar cu telefonul).

Prin urmare, data la care Pi va trece la etapa 3 nu este fixă și depinde de nivelul de progres din faza 2. Niciunul dintre utilizatorii sistemului nu știe când va avea loc asta – ar putea fi peste cateva luni, ani sau chiar să nu se concretizeze deloc. Această lipsă de incertitudine este un motiv important pentru a avea îndoieli cu privire la proiect.

Dezvoltatorii au elaborat o lungă carte albă despre funcționarea, meritele și viitorul monedei. Pasionatii de tehnica se vor indragosti – dar pentru ceilalți, întrebările frecvente sunt mult mai ușor de digerat.

Lucrul care a fost clarificat imediat este că Pi nu este ceva gratuit. Este descris ca „un proiect pe termen lung al cărui succes depinde de contribuțiile membrilor săi. Deși hârtia albă este lungă și destul de cuprinzătoare, punctul de interes în toate aceasta poveste este când, dacă vreodată, va fi o monedă viabilă. Și sincer, nimeni nu pare să știe – și din ceea ce s-a văzut, am putea include dezvoltatorii în asta.

În această etapă, planul pare să fie doar „creșteți numărul, testați sistemul și vom continua de acolo”. Pentru cei dintre noi care dorim un pic mai multă asigurare, nu sunt multe de făcut.

Folosind practic niciun fel de publicitate, erau peste 3,5 milioane de persoane în rețea când s-au mutat în faza 2 în martie 2020, la doar un an de la lansare. Destul de impresionant doar pe baza de invitatii trimise de alti utilizatori.

La sfârșitul zilei, nu există certitudini în ceea ce privește criptomonedele. Iar propunerea lor nu oferă asta – este doar o chestiune de a vă invita la bord și a vedea ce se întâmplă.

Etichete: bitcoincriptomonedemonede digitalepipi network
Share417Tweet261

Intra in comunitate si aboneaza-te la noutati
 

Ne poti citi gratuit si pe Google News



Articole recomandate parteneri


  • Recomandare carte: Arta de a trăi simplu

  • De ce conceptul de Friendzone nu e sustenabil

  • Cum îți afectează poziția de somn sănătatea


  • Unele cote de TVA se majorează de anul viitor ca urmare a modificării Codului Fiscal

  • BaseLinker și Postis parteneriat pentru extinderea retailerilor pe noi piețe

  • Ce informaţii caută online turiştii străini atunci când vizitează Bucureştiul


  • Olivia Rodrigo începe să lucreze la noul său album

  • Kylie Minogue va lucra la un nou album în 2023

  • Swedish House Mafia au plecat în turneu în SUA


Articolul anterior

Veniturile Huawei au crescut în 2020 în ciuda sancțiunilor SUA

Articolul urmator

LG își va licenția software-ul webOS altor mărci TV

Bogdan Chirea

Bogdan Chirea

Bogdan Chirea a lansat proiectul IT MANIA in anul 2012 atunci cand a intrat in echipa postului de televiziune Litoral TV. Tot in acel an a decis ca proiectul emisiunii are nevoie si de un website dedicat ce continua sa fie promotorul proiectului in prezent. Pe langa tehnologie, este pasionat de muzica, radio, fotografie si calatorii. Pe site-ul personal mai scrie si despre alte subiecte de actualitate, din domeniul sau de interes.

Din categoriePostari

Editorial

Nikon și Canon au renunțat la producția de camere DSLR

de IT MANIA
21/07/2022
Editorial

Instagram transformă toate clipurile video în format Reel

de Bogdan Chirea
05/07/2022
Editorial

Cum va fi afectată industria tech de sancțiunile anunțate pentru Rusia

de Bogdan Chirea
25/02/2022
Editorial

Războiul modern: dronele de luptă sunt militarii viitorului

de Bogdan Chirea
07/02/2022
Editorial

IMM-urile devin o țintă preferată a infractorilor cibernetici

de IT MANIA
13/12/2021
Editorial

Facebook Papers, scandalul care contează mai mult decât planurile lui Zuckerberg

de Bogdan Chirea
30/10/2021
Incarca mai mult
Articolul urmator
lg webos tv

LG își va licenția software-ul webOS altor mărci TV

Articole recente

urmăriți galaxy unpacked

Samsung Galaxy Unpacked – cum urmăriți evenimentul de lansare

10/08/2022

Noile căști Sennheiser Momentum 4 promit autonomie de 60 de ore

09/08/2022

Spotify Soundtrap primește noi funcții de colaborare

09/08/2022
In curs de redare

Samsung Galaxy Unpacked – cum urmăriți evenimentul de lansare

urmăriți galaxy unpacked

Samsung Galaxy Unpacked – cum urmăriți evenimentul de lansare

Video

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Reviews
tech buzz 16/12/2021

Tech Buzz – 16/12/2021

Tech Buzz
ameca

Ameca, „fața viitoare a roboticii”, este la fel de ciudat pe cât te-ai aștepta

Gadgets
tech buzz 8/12/2021

Tech Buzz – 8/12/2021

Tech Buzz

Articole populare

  • Cele mai bune site-uri de subtitrari pentru filme si seriale

    32226 shares
    Share 12890 Tweet 8056
  • Cum poti urmari posturi tv online si care sunt cele mai bune site-uri de streaming

    9007 shares
    Share 3603 Tweet 2252
  • Programare online pentru a schimba un permis auto

    2554 shares
    Share 1022 Tweet 638
  • Cum instalezi noul serviciu HBO Max și ce anume primești

    2180 shares
    Share 872 Tweet 545
  • Cum rearanjezi lista de canale pe Samsung smart tv

    599 shares
    Share 240 Tweet 150

Abonare.Newsletter

PUBLICITATE

Despre noi

IT MANIA

Tehnologia la zi

IT MANIA este website-ul emisiunii cu acelasi nume ce a fost lansata in anul 2012. Misiunea sa este de a oferi pasionatilor cele mai importante noutati din lumea IT, de a prezenta cele mai interesante gadgeturi si aplicatii lansate pe piata, de a recomanda cele mai tari jocuri pentru PC si Console.

Va invitam sa urmariti cele mai recente clipuri video IT MANIA si TechBuzz.

Cititi mai multe aici.

Follow us

Categorii

  • Antivirus
  • Aplicații
  • Aplicatii Android
  • Aplicatii iOS
  • Aplicatii Windows Phone
  • Coltul incepatorilor
  • Dezvoltare web
  • Editorial
  • Featured
  • Gadgets
  • Galerii Foto
  • Games
  • Gaming Videos
  • How to
  • Internet
  • IT MANIA
  • IT Shopping
  • Jocuri mobil
  • Office
  • Perfomanta PC
  • Playere Audio/Video
  • Reviews
  • Stiri
  • Tech Buzz
  • Timp liber
  • Utilitare PC
  • Video
  • Websites

Etichete populare

5g allview android aplicatii android apple arhiva emisiune camere foto companii confidentialitate economie evenimente facebook featured gaming google hackeri huawei instagram INTERNET it mania jocuri jocuri pc jocuri playstation jocuri PlayStation 4 jocuri xbox jocuri xbox one laptop lg microsoft retele sociale samsung securitate smartphone smart tv smartwatch sony tablete tehnologie telecomunicatii video vodafone whatsapp windows 10 xiaomi youtube

Recomandari

- Bogdan Chirea
- MB MUSIC
- Voifibine
- IT Mania pe Google News
- Dropbox
- Onedrive
- Ziar.com
- Ziare.org
- Sustine proiectul nostru

Parteneriate

Cu cine am colaborat de-alungul timpului si cum putem colabora. Detalii aici >>>

Ai un pont ?

Propune un subiect sau o stire folosind datele de contact.

  • Despre
  • Contact
  • Colaborari
  • Publicitate si parteneriate
  • Confidentialitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Fara rezultate
Toate rezultatele
  • Home
  • Arhiva
  • Stiri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
    • Jocuri mobil
  • Media
  • Articole
    • Reviews
    • Editorial
    • How to
    • IT Shopping
    • Timp liber
    • Websites
    • Canale TV Online
    • Test viteză de internet
  • PROGRAME
  • Info
    • Despre proiectul IT MANIA
    • Contact
    • Abonare newsletter
    • Publicitate si parteneriate
    • Colaborari
    • Informatii cookie-uri si politica securitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Bun regasit !

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Ads ad-300x250
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Refresh
Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock