Ce mostenire lasa reteaua de socializare Google+ dupa ce gigantul a decis sa o inchida

Now Reading
Ce mostenire lasa reteaua de socializare Google+ dupa ce gigantul a decis sa o inchida


Google+, reteaua de socializare care a vrut sa concureze cu Facebook, insa a zacut in anonimat, isi va da obstescul sfarsit, insa lasa in urma o mostenire mare.

Decizia vine in contextul in care au fost dezvăluite vulnerabilități de securitate care au expus datele private a până la 500.000 de utilizatori Google+. Google urmeaza sa deconecteze accesul la versiunea pentru consumatori a rețelei sale sociale. Pur și simplu, compania a declarat, că Google+ nu a reușit sa obtina o largă adopție a consumatorilor sau a dezvoltatorilor la care a sperat. Google a spus că 90% din sesiunile de utilizatori Google+ au avut o durată mai mică de cinci secunde. Aceste date releva o situație trista a unui serviciu care, atunci când a fost lansat în 2011, a visat să devină un concurent serios pentru Facebook.

Dar, pe măsură ce compania se transformă si e pregatita sa dea o pagina si sa transforme Google+ intr-un produs complet pentru companii (unde se spune că are succes), nu putem ignora faptul că rețeaua socială a fost un incubator excelent pentru unele produse Google destul de reușite. Google+ a devenit, în esență, un loc de joacă pentru Google, transformându-se într-un loc de teste pentru funcții care au fost lansate în cele din urmă ca aplicații independente, inclusiv Hangouts și Fotografii.

În 2013, la doi ani de la lansarea Google+, Google a luat funcția de chat video in grup (Hangouts) și a creat o platformă de mesagerie întreagă. În acel moment, acel spațiu era deținut de Skype, iar Google a văzut o oportunitate de a face lucrurile mai bine. Cu ajutorul serviciului Hangouts, utilizatorii pot conversa prin chat / video cu prietenii și pot partaja imagini cu ei pe diferite sisteme de operare. Google a declarat că scopul său a fost acela de a construi un produs de comunicare în timp real, care a făcut conversațiile mai puțin dificile și putem să spunem că a reușit cu Hangouts. Cel mai bun aspect dintre toate, a fost gratuit pentru toti utilizatorii.


Ideea gigantului de căutare a fost atât de inteligenta încât, firește, Facebook a decis să facă ceva similar cu propriul serviciu de mesagerie, Messenger, pe care l-a lansat ca aplicație independentă în 2015. În același an, Google a externalizat încă una dintre cele mai bune caracteristici Google + : Fotografii. Încărcarea de imagini în Google+ a fost minunată, deoarece a făcut ca fotografiile dvs. să fie ușor de trimis catre prieteni, permițându-vă să creați cu ușurință legături publice (sau private). Acesta a fost, de asemenea, un instrument excelent pentru fotografi care au vrut să încarce imagini de înaltă rezoluție și să-și arate munca.

Desigur, cea mai interesantă parte din Google Foto este că oferă spațiu gratuit și nelimitat de stocare pentru utilizatorii de telefonie mobilă și de pe web – atâta timp cât imaginile și videoclipurile acestora sunt de până la 16 megapixeli și respectiv 1080p. Dacă doriți să încărcați conținut la o rezoluție mai mare, atunci trebuie să plătiți o taxă lunară începând de la 2.99 dolari.

În timp ce Hangouts și Fotografii sunt cele mai notabile produse care provin din Google+, puteți vedea urme ale celorlalte funcții, nu numai în serviciile Google, ci și în rețeaua socială. Google a încercat să reproiecteze Google+ pentru a se concentra pe comunități cu mult înainte ca Facebook să aduca o actualizare uriașă pentru Grupuri, care este acum unul dintre cele mai utilizate produse ale companiei. Grupurile de pe Facebook au peste 1,4 miliarde de utilizatori activi lunar, cifră care probabil face ca Google să își imagineze doar ce ar fi putut obtine cu Google+.

La un moment dat, Google+ avea, de asemenea, o distribuire a locației în timp real, pe care Google a introdus-o  în cele din urmă în Hărți și Hangouts. Aceasta este funcția la îndemână care vă permite să vedeți unde sunt prietenii dvs., dacă vă pierdeti de ei. Apoi au fost cercuri, un instrument care permitea utilizatorilor Google+ să creeze diferite categorii de prieteni și urmaritori, apoi să le folosească pentru a alege cine poate vedea conținutul pe care l-au postat pe site. Cu interfața web a Google+, puteți să vedeți persoanele de contact ca și cercuri și să le trageți ușor în categorii precum “Familie”, “Colaboratori” sau “Prieteni”. Puteți face acest lucru acum în Contacte Google, deși, din păcate, nu este sub forma de Cercuri.

Din nefericire pentru Google, Google+ nu și-a atins niciodată întregul potențial, dar nu ar trebui să fie considerat un eșec total ca unele dintre celelalte retele de socializare. La urma urmei, dacă nu ar fi fost Google+, nu am fi avut Hangouts sau Fotografii.

Dar nu fiecare final poate fi unul fericit, iar Google+ este un exemplu perfect: a fost nevoie de o expunere masivă a datelor pentru ca Google sa recunoasca în sfârșit că nimeni nu folosea serviciul și, din acest motiv, a fost cel mai bine să renunțe definitiv la suferinta lui.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Bogdan Chirea