Cele mai bune aplicatii au fost premiate la MWC 2013

Now Reading
Cele mai bune aplicatii au fost premiate la MWC 2013


Ce are mai mare însemnătate? Smartphone-ul sau aplicaţia? Fără îndoială ambele sunt importante, dar degeaba te poti lauda cu telefon scump de ultima generatie daca nu profiti din plin de el si de aplicatiile ce pot rula pe acesta.

La MWC 2013 au fost premiate cele mai tari gadgeturi dar si aplicatiile cele mai bune pentru telefoanele mobile. Anul acesta, juriul Global Mobile Awards a ales patru categorii de aplicaţii, împărţite în funcţie de publicul ţintă, de inovaţia demonstrată şi de aprecierea per ansamblu a programului.

Categoria “Best Mobile App for Consumers” (cea mai bună aplicaţie dedicată consumatorului final)

Instagram
Aplicaţie foto extrem de populară datorită filtrelor “vintage” apreciate de tineri, dar şi a integrării excelente a instrumentelor de sharing în reţelele de socializare. Rulează pe dispozitive Android şi iOS. Utilizatorii de Windows Phone sunt deocamdată privaţi de acest software.


Facebook
Chiar dacă mai sunt multe de îmbunătăţit la aplicaţia mobilă de Facebook (timpi de încărcare, acces la opţiuni şi personalizare), faptul că este folosită de foarte mulţi utilizatori a contat în nominalizarea ei la categoria “Best Mobile App for Consumers”.

YouTube
YouTube, odinioară accesat doar de pe laptopuri şi PC-uri cu Internet fix, a devenit extrem de popular şi pe smartphone-uri, o contribuţie maximă având evident ieftinirea serviciilor de Internet mobil şi creşterea vitezei de transmisie a datelor prin tehnologiile HSDPA / LTE 4G, dar şi înmulţirea exponenţială a punctelor de acces WiFi. Despre aplicaţia în sine nu sunt prea multe de zis, ea fiind construită simplu în jurul motorului de căutare pe YouTube şi optimizarea clipurilor în funcţie de conexiunile disponible.

Temple Run
Printre aplicaţiile anului apreciate de consumatori se numără şi un joc, iar acesta, culmea, nu este Angry Birds. Vorbim de un joculeţ radical diferit, care implică o interactivitate mult mai mare din partea utilizatorului. Nu o să intrăm în detalii legate de gameplay, tot ce putem spune este că, dacă sunteţi în căutarea unui joc care să vă solicite reflexele, Temple Run va fi garantat pe gustul vostru.

Twitter
Aplicaţia de micro-blogging pentru dispozitive mobile este indispensabilă pentru utilizatorii care vor să transmită rapid, scurt şi la obiect, informaţii personale sau de interes general.  Numărul de oameni care te urmăresc joacă un rol important în mediatizarea celor spuse de tine.

Daca va intrebati cine a castigat premiul, raspunsul este facebook.

Categoria “Best Mobile App for Enterprise” (cea mai bună aplicaţie dedicată companiilor / antreprenorilor)

Documents to Go
O suită de office care permite vizualizarea şi editarea documentelor Office (Word, Excel, Powerpoint), dar şi a PDF-urilor. Disponibilă în versiune free (funcţionalitate limitată) sau full, contra cost.

Dropbox
Cu Dropbox, accesarea fişierelor de oriunde şi sincronizarea lor este mai simplă ca oricând. Orice modificare pe care o faci se actualizează imediat atât pe PC, cât şi pe smartphone sau pe orice alt tip de dispozitiv pe care ai instalat Dropbox-ul.

Evernote
Evernote este o aplicaţie tip organizator cu ajutorul căreia notiţele personale nu sunt uitate niciodată, ci reamintite de fiecare dată când este nevoie.

Google Drive
Serviciul de stocare in cloud de la Google se bucură de o popularitate însemnată nu doar datorită numelui, cât mai ales a utilităţii demonstrate prin acces rapid la fişiere, sincronizare şi sharing.

PayPal
Dacă eşti un antreprenor sau o companie care furnizează servicii contra-cost prin PayPal, aplicaţia mobilă PayPal te ajută să-ţi gestionezi contul, tranzacţiile şi bilanţul financiar de oriunde te-ai afla.

Castigatori la aceasta categorie au fost producatorii aplicatiei Evernote, care la cateva zile de la primirea acestui premiu au avut de furca cu hackerii, aplicatia suferind enorm de pe urma acestui atac, si incercand sa dreaga lucrurile anuntand noi masuri de securitate sporite.

Categoria “Best Overall Mobile App” – alegerea juriului

Dropbox
Dropbox este singura aplicaţie nominalizată la două categorii în cadrul decernării premiilor Global Mobile Awards. Este fără îndoială o favorită, dar în ambele “urne” a avut parte de competitori acerbi.

Flipboard
Flipboard îţi prezintă ştirile zilei într-un format tip magazin, estetic şi uşor de parcurs datorită optimizării pentru ecrane tactile multitouch. Modulul de căutare este de asemenea util, dacă doreşti să afli noutăţile folosind cuvinte cheie relevante. În fine, integrarea fluxurilor din reţelele de socializare contribuie la o experienţă completă de informare.

Sky Sports F1 Companion
O aplicaţie nişată dedicată iubitorilor “Marelui Circ”, nominalizată pentru interfaţa deosebit de bine realizată şi afluxul de informaţie în timp real.

Square
Software dedicat plăţilor mobile, din păcate nu serveşte decât utilizatorilor din Statele Unite şi Canada.

Waze
Şoferii care vor să afle totul despre trafic şi evenimentele din trafic, în timp real, sunt invitaţi să se alăture comunităţii Waze, care numără peste 30 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

De altfel aceasta a fost si aplicatia aleasa catigatoare de catre juriul de la Barcelona.

Sursa:  Go4it


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA