CENIT, companie specializata în domeniul software şi consultanţă pentru procese de fabricaţie, anunţă finalizarea proiectului de implementare a 300 de licențe 3DEXPERIENCE în laboratoarele Facultății de Inginerie Industrială și Robotică (FIIR), din cadrul Universității POLITEHNICA din București.
Studenții FIIR vor învăța să folosească tehnologii de proiectare de ultimă generație în laboratoare echipate cu infrastructură tehnică de către universitate și dotate cu cele mai performante soluții de design si simulare 3D, folosite de companiile din întreaga lume, dezvoltate de Dassault Systèmes®.
În baza acestui proiect, profesorii și studenții FIIR vor beneficia de acces la toate funcțiunile și modulele software aleplatformei 3DEXPERIENCE, precum CATIA, DELMIA, ENOVIA, SIMULIA, soluţii care deja aliniază companiile locale la conceptul Industriei 4.0 / Industria viitorului.
Proiectul de implementare este un rezultat al cooperării dintre FIIR și CENIT și prevede, pe lângă dotarea stațiilor de lucru cu aplicații software de ultimă generație, acces la o bibliotecă cu suporturi de curs, oferită de Dassault Systèmes® tuturor profesorilor, precum și la programe de training și asistență pentru administatorul platformei din cadrul FIIR.
“Ne-am angajat de mai mult timp într-un proces de înnoire a tuturor pachetelor software din facultate și achiziția celor 300 de licențe 3DEXPERIENCE reprezintă un pas important în această direcție. Suntem singura facultate din țară care trece la un mediu integrat, care extinde experiența proiectării până la colaborare socială profesională multidisciplinară. Licențele achiziționate sunt definitive și complete, incluzând pachete software standard, CATIA V6 – pentru proiectarea produselor, DELMIA – pentru fabricație digitală, ENOVIA – pentru inovare colaborativă și SIMULIA – pentru simulare, dar și multe altele, utile în pregătirea viitorilor ingineri. Absolvenții noștri sunt gata să răspundă la întrebarea „Cum se fabrica?”, în legătură cu oricare dintre produsele care ne înconjoară, avem legături puternice cu industria automotive și o asemenea dezvoltare era mai mult decât necesară pentru a ne păstra credibilitatea în fața partenerilor industriali. Majoritatea disciplinelor de specialitate se predau în asociere cu cel puțin un pachet software, iar 3DEXPERIENCE ne va permite integrarea acestora într-un mediu colaborativ unic, similar celor întâlnite la marile companii industriale, asigurându-le astfel, absolvenților facultății oportunități de carieră deosebite.” declară Prof.dr.ing. Cristian Doicin, decan al Facultății de Inginerie Industrială și Robotică.
“Acest proiect este o încununare a eforturilor considerabile depuse de CENIT în ultimii ani pentru stimularea alinierii industriei locale la conceptele Industry 4.0 utilizate la nivel internațional și folosirii platformelor colaborative de-a lungul întregului proces de producție. Adoptarea unor astfel de tehnologii este un prim, dar foarte important pas înregistrat la nivelul universităților tehnice din România spre facilitarea integrării viitorilor absolvenți pe piața muncii. Există companii în România care au implementat această platformă de foarte mulți ani și se confruntă cu o mare problemă: absolvenții nu sunt familiari cu mediile colaborative care stau la baza noilor tehnologii de modelare 3D, iar companiile sunt nevoite să ofere servicii de instruire pentru a completa aceste lipsuri, declară Mihai Chițoiu, specialistCENIT România.
De peste 10 ani, CENIT susţine transformarea digitală a sectoarelor auto şi aero din România oferind soluții software de ultimă generație și programe de training specializate şi personalizate companiilor de producție. CENIT asistă în mod activ dezvoltarea continuă a bazei de calificare necesară studenților și absolvenților pentru cariera lor viitoare.