Chrome va bloca automat reclamele enervante din 2017

Now Reading
Chrome va bloca automat reclamele enervante din 2017


Google transforma in curand experiența de navigare pe internet a utilizatorilor intr-una mult mai puțin enervanta. Compania a dezvăluit că va înceta să afișeze anunțuri în Chrome care nu respectă anumite standarde de calitate începând cu 15 februarie. Google și-a anunțat intenția de a face acest lucru în iunie, dar aceasta este prima dată când i se oferă o dată concretă.

Aceste standarde de calitate sunt stabilite de Coaliția pentru Anunțuri mai bune, din care Google face parte, și care interzic toate tipurile de anunțuri enervante. Pe desktop, acestea includ anunțuri pop-up, videoclipuri care se redau automat cu sunet, ferestre cu numărătoare inversă, anunțuri mari care se “lipesc” pe ecran și multe altele. Pe mobil, acestea includ, de asemenea, anunțuri scroll-over, anunțuri intermitente etc. Puteți citi mai multe despre cele mai bune practici de anunțuri aici și aici.

Practic, ideea de baza este aceea de a împiedica anunțurile pe care nu le puteți ignora și multi sunt cu totul de acord cu acest lucru. Compania se ocupă și de o abordare destul de puternică. Dacă un singur anunț determină ca site-ul să primească o stare “defectuoasă” mai mult de 30 de zile, Google va elimina toate anunțurile de pe acel site.

Desigur, cei mai răi infractori vor încerca întotdeauna să găsească modalități de a eluda aceste reglementări sau de a crea anunțuri mai enervante, dar, sperăm, ca tendința generală sa continue spre un internet mai puțin enervant.

PUBLICITATE


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA