Compania timișoreană 123FormBuilder și-a pus gratuit platforma la dispoziția instituțiilor și organizațiilor care servesc în prima linie împotriva pandemiei, alături de o echipă tehnică dedicată COVID-19.
Inițiativa a venit ca urmare a creșterii utilizării platformei timișorene încă de la începutul pandemiei în Asia, Australia, SUA, UK și Europa vestică. Organizații medicale și instituții comunitare folosesc platforma companiei românești cu peste 10 ani vechime, pentru automatizarea în siguranță a formularelor de colectare de date care permit ajutorarea, măsurarea, testarea și informarea comunităților afectate.
Instituții și organizații din Coreea de Sud, Singapore, US, UK, Elveția, Canada, Australia ș.a. folosesc tehnologia 123Formbuilder încă de la începutul pandemiei, în cel puțin 13 situații diferite.
Tipologiile de utilizare includ formulare care raportează medicilor și companiilor date și simptomatologii relevante pentru studiile acestora, formulare de informare si screening (Universitatea din Michigan, spre exemplu, a construit unul recent), sau chiar formulare digitale care mapează nevoile vârstnicilor, utilizate de cabinetele senatorilor și ale legislatorilor pentru a le putea veni în ajutor.
Organizațiile care luptă în prima linie împotriva coronavirus sunt invitate să contacteze direct echipa la adresa covid19@123formbuilder.com.
“Facem automatizări similare de peste 10 ani, pentru clienți din toată lumea: spitale din America, companii din Fortune500 și instituții guvernamentale din Marea Britanie. Trecem cu toții prin momente dificile. Unii și-au văzut afacerile dărâmate, alții mai norocoși se bucură pentru o „scădere moderată” a veniturilor. Cu toate acestea, cred că e important ca fiecare dintre noi să ajutăm cum putem. Împreună, vom trece peste această situație demnă de un film SF. Noi oferim de 2 săptămâni platforma noastră celor care luptă cu COVID-19. Chiar și 5 minute salvate unei persoane care trebuie să completeze un formular sunt, după părerea noastră, un câștig.”
Florin Cornianu, CEO-ul 123FormBuilder
Totodată, la mijlocul lunii martie, 123FormBuilder a publicat trei modele gratuite de formulare în engleză, cu întrebări și câmpuri relevante pentru lupta împotriva Covid-19, pentru folosul oricăror organizații, nu doar cele din prima linie. Modelele sunt în engleză întrucât formulare similare au fost utilizate în afara României, în Singapore, Coreea de Sud, SUA sau Australia. Spre exemplu, companii sau echipe sportive au digitalizat declarații pe proprie răspundere ale angajaților sau sportivilor care s-au întors la muncă sau antrenamente, iar mici întreprinzători agili s-au adaptat noii economii și și-au mutat serviciile lor în mediul digital.
Între timp, în România, instituțiile românești (dar și o companie de antivirus) s-au grăbit să critice digitalizarea completă a formularelor pe proprie răspundere și au permis doar anumitor site-uri să publice un PDF cu zero elemente de identitate, în condițiile în care declarația este frecvent scrisă de mână, cu informații nestandardizate, unele persoane trecând doar primele cuvinte din motivele deplasării, altele scriind ilizibil:
“Din păcate, în anul 2020, digitizarea unui formular acceptată în România înseamnă să completăm un PDF, să-l printăm, să-l semnăm de mână și apoi să facem o poză pe care o vom arăta de pe telefon.” a postat Florin Cornianu pe pagina sa personală de Facebook, cu privire la ultima variantă a declarației pe proprie răspundere permise în România, dar și cu privire la comunicatul de presă al unei companii de antivirus care a calificat o prima variantă a declarației pe proprie răspundere, temporar digitalizate de către echipa 123Formbuilder, drept ‘phishing’.
Compania timișoreană este una din puținele companii din România care deține certificare din partea HIPAA Alliance – certificare necesară în industria medicală americană, care implică nivele de securitate ridicate în privința colectării de date. Toate datele colectate de 123FormBuilder respectă regulamentul de protecție a datelor GDPR. În plus, 123FormBuilder deține și certificările de securitate informațională ISO 27001, ISO 9001.