Controverse in China dupa ce gigantul Weibo s-a apucat de eliminat continut cu tematica LGBT

Now Reading
Controverse in China dupa ce gigantul Weibo s-a apucat de eliminat continut cu tematica LGBT


Vinerea trecută, rețeaua socială Weibo, ce domina piata asiatica, a declarat că are intenția de a elimina conținutul violent și cu tematică homosexuală de pe platforma sa, pentru a se conforma noilor reglementări chinezești privind securitatea cibernetică.

Miscarea a atras atentia utilizatorilor care au organizat un protest online cu hashtag-ul “I’m gay” care a fost folosit in jur de 170.000 de ori inainte ca Weibo sa-l interzica in cele din urma. “Nu poate exista homosexualitate sub socialism?” a scris unul dintre utilizatori, potrivit AFP. “Este de necrezut că China progresează din punct de vedere economic și militar, dar revine la epoca feudală în termeni de idei”. China a dezincriminat homosexualitatea în 1997 și a declasificat-o ca fiind o boală psihică în 2001, însă autoritățile au fost oricum îndoielnice cu privire la conținutul tematic LGBT.

Acum, însă, după ce mulți utilizatori au protestat împotriva eliminării conținutului LGBT, compania s-a răzgândit, spunând că scopul principal al eforturilor sale de curățare este eliminarea conținutului pornografic, violent și murdar, nu a homosexualității.

Potrivit celor de la Weibo, mii de utilizatori au răspuns la planul de includere a conținutului gay în campania de trei luni de “purificare” a Weibo cu hashtag-ul “Sunt gay”.


Anularea planurilor companiei în jurul conținutului LGBT a fost întâmpinată cu răspunsuri pozitive, rapoartele What’s on Weibo, inclusiv contul @LGBT de pe retea, care a susținut aceasta campanie, sustin ca decizia este un “pas înainte” în a arăta “respectul pentru persoanele care sunt diferite”.

Deși această veste poate fi încurajatoare pentru utilizatorii LGBT de pe Weibo, guvernul chinez are încă dreptul de a închide produsele și serviciile la nevoie în cazul în care consideră că există un risc de securitate.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA