Creatorii jocului Call of Duty dati in judecata de fostul dictator Manuel Noriega

Now Reading
Creatorii jocului Call of Duty dati in judecata de fostul dictator Manuel Noriega


Fostul dictator panamez Manuel Noriega are un mesaj pentru editorii popularului joc video Call of Duty, care are inclusa intr-o campanie pentru jucatori misiunea de a-l captura:  “Îmi datorati bani !”

Într-un proces intentat la Curtea Superioara din Los Angeles County, fostul dictator în vârstă de 80 de ani, cunoscut in trecut ca unul dintre cele mai puternice si influente persoane din America Latina, acuza compania de jocuri video Activision Blizzard de faptul ca i-au afectat reputația datorita jocului “Call of Duty: Black Ops II. ”

Noriega – condamnat pentru trafic de droguri, spălare de bani și uciderea oponenților politici – ispășește o pedeapsă cu închisoarea în Panama, unde a fost extrădat în 2011.

El susține în procesul intentat ca rolul lui “de răpitor, criminal și inamic al statului”, din jocul video lansat in 2012, i-a afectat reputația. Compania a folosit imaginea și numele său, în scopul de a face bani,  spune acesta, prin urmare, el are dreptul la o parte din profituri.


[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TXiMaAuNHh8[/youtube]

Activision Blizzard nu a răspuns imediat la o cererea jurnalistilor de comenta pe margine acestui subiect.

În 2012, compania a  declarat ca jocul “Call of Duty: Black Ops II” a strans mai mult de 1 miliard de dolari din vanzari la nivel mondial in primele sale luni de la lansarea pe piata.

Jocul video include imagini istorice și mai multe personaje din viața reală în scenarii din Războiului Rece, inclusiv Oliver North. Dar, în timp ce de North si-a inregistrat propria sa voce peste pentru joc și a acționat ca un consilier pentru compania producatoare, Noriega a declarat în procesul intentat marți că el nu a fost consultat – sau compensat – pentru utilizarea numelui si persoanei lui.

111212121211-noriega-file-story-top

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA