Criza financiara a companiei Telekom Romania pare fara sfarsit iar abonatii companiei sunt obligati sa suporte pierderile companiei ca urmare a deciziei de a aplica o noua scumpire la abonamente.
Vestea soc primita azi de abonatii Telekom Romania agraveaza si mai mult scandalul de la inceputul anului cu proprii abonati, atunci cand toate canalele Discovery, printre care si Eurosport, au fost scoase din grila. Telekom Romania si-a justificat decizia prin faptul ca nu a reusit sa ajunga la un acord financiar convenabil. Operatorul a incercat sa propuna creearea unui pachet separat pentru canalele Discovery, al carui pret sa il stabileasca proprietarul posturilor iar costurile sa fie suportate de abonati.
Si pentru ca nu era de ajuns, Telekom Romania a mai luat o decizie care nu le va pica deloc usor abonatilor: de la 1 martie 2020 Telekom Romania a decis o noua scumpire a preturilor la toate abonamentele de servicii: internet, telefonie, cablu tv.
„În contextul creșterii costurilor legate de furnizarea serviciilor de comunicații, precum și pentru a asigura în continuare viabilitatea economică, compania Telekom Romania este nevoită să modifice condițiile de furnizare a serviciilor de comunicații electronice și să majoreze o parte din tarifele serviciilor de comunicații din portofoliul său. Această modificare este influențată și de creșterea costurilor în toate sectoarele de business, în peisajul economic actual
comunicat de presa Telekom Romania
Cu cat cresc preturile la abonamentele Telekom din 1 martie ?
Conform informatiilor, prețul pentru fiecare serviciu fix (internet, TV și voce) și pentru fiecare abonament mobil va fi majorat cu 2 lei(TVA inclus), adică 0,42 de euro (TVA inclus).
Aceasta noua scumpire la abonamente aplicata de Telekom nu se aplica si chiriilor la echipamentele aflate in custodia clientilor.
Decizia este greu de digerat in contextul in care este a doua scumpire in mai putin de 12 luni aplicata de cei de la Telekom, care in luna aprilie 2019 au scumpit cu aceleasi preturi toate serviciile, invocand atunci o Lege a Guvernului ce impozita companiile din telecomunicatii.
Operatorul de telecomunicatii Telekom Romania are ca actionar statul roman iar anul trecut ar fi ajuns la un acord pentru vanzarea serviciilor fixe de televiziune, internet si telefonie catre Orange. Divizia de telefonie mobila ar urma sa fie achizitionata de RCS-RDS. Toate aceste tranzactii au nevoie insa de aprobare din partea statului roman, discutiile cu acesta fiind in stadiu incipient.
Pana la aprobarea tranzactiei, Telekom Romania a concediat sute de angajati, inclusiv de la propriile posturi de televiziune si chiar a inclus canalele Telekom Sport 1 si 2 in pachete contra cost pentru toti abonatii.