CEC Bank a anuntat in urma cu ceva zile lansarea posibilitatii de creea un cont bancar exclusiv online, fara sa mai fie nevoie sa ajungi intr-o unitate bancara iar acum primi detalii despre modul cum a fost creeat serviciul online.
Pachetul „Bun Venit!”, lansat de curând de CEC Bank, poate fi accesat 100% online, ofera posibilitatea de a creea un cont online, si a fost creeat cu ajutorul unei soluții dezvoltate în cadrul unui parteneriat strategic Deloitte-FintechOS.
Deloitte România și FintechOS au creat și implementat soluția tehnică a pachetului „Bun Venit!”, pe care CEC Bank a integrat-o cu sistemele proprii lansând astfel, în luna martie, un proiect amplu de digitalizare a produselor și serviciilor oferite clienților din România și de peste hotare. „Bun Venit!” poate fi accesat 100% online și include cont curent, card de debit și acces la serviciul Mobile Banking. Acest proiect este printre primele finalizate în cadrul parteneriatul strategic dintre Deloitte România și FintechOS, prin care cele două entități oferă instituțiilor financiare soluții de transformare digitală și de automatizare a proceselor de business.
„Accesul la servicii bancare este esențial pentru public și pentru economie. Deschiderea conturilor de la distanță, fără deplasări la ghișeele băncii și fără hârtii este un proiect esențial pentru CEC Bank și poate contribui la creșterea incluziunii financiare, în condițiile în care peste 90% dintre români au acces la internet de pe mobil. Ne bucurăm că, pe lângă serviciile bancare la distanță pe care le aveam deja în portofoliu – Internet Banking, Mobile Banking, servicii prin telefon – acum, le dăm posibilitatea românilor din țară și din diaspora să devină clienți CEC Bank, 100% online”, a declarat Bogdan Neacșu, președinte director general al CEC Bank.
Soluția tehnică folosită permite clienților să parcurgă online toate etapele necesare deschiderii pachetului, care include cont curent, card de debit și serviciul Mobile Banking. Procesul presupune mai multe niveluri de securitate, printre care verificarea aplicantului, utilizarea unor algoritmi de inteligență artificială pentru recunoașterea datelor și recunoaștere facială, precum și apel video cu angajați ai băncii. Contractul este finalizat cu ajutorul semnăturii electronice calificate, după care banca îl trimite prin e-mail clientului. Deschiderea contului curent din cadrul pachetului „Bun Venit!” și accesul la Mobile Banking se realizează imediat după finalizarea procesului de înregistrare online, iar cardul este emis și trimis prin poștă la adresa indicată de client.
„În contextul actual, în care mobilitatea oamenilor este limitată pe fondul pandemiei de COVID-19, nevoia de soluții tehnice care să ofere acces digital de la distanță la servicii financiare este mai mare decât oricând. Băncile și asigurătorii din România au făcut progrese admirabile în acest sens, însă, în prezent, mai mult de jumătate dintre jucători încă nu oferă posibilitatea deschiderii de la distanță a unui pachet de servicii bancare, care să includă cont curent, card de debit asociat și mobile banking”,
Vladimir Aninoiu, Director Tehnologie în cadrul practicii de Consultanță a Deloitte România.
„Pentru toate companiile este important, acum, să asigure continuitatea businessului. Noi suntem alături de clienții noștri, 24 de ore din 24, pentru a identifica rapid cele mai potrivite soluții, adaptate la situația actuală, cu impact pe termen lung. Suntem bucuroși să dezvoltăm tehnologia viitorului și să o aducem accelerat în prezent”, a declarat Teodor Blidăruş, CEO FintechOS.
În cadrul parteneriatului strategic Deloitte-FintechOS, echipa de tehnologie din cadrul practicii de consultanță a Deloitte România gestionează procesul de personalizare și de implementare de soluții de transformare digitală bazate pe tehnologia FintechOS. Tehnologia creată de FintechOS le permite băncilor și companiilor de asigurări să îmbunătățească experiența clienților, oferindu-le o interacțiune complet digitală prin automatizarea inteligentă a proceselor, precum și produse și servicii hiper-personalizate.
CEC BANK a mai anuntat luna aceasta ca a implementat posibilitatea folosirii cardurilor bancii prin Apple Pay, o solutie care transforma platile mobile oferind usurinta in utilizare, securitate si confidentialitate.
Securitatea si confidentialitatea sunt la baza Apple Pay. Atunci cand clientii folosesc un card de debit sau de credit cu Apple Pay, datele cardului nu sunt stocate pe dispozitivul folosit, nici pe serverele Apple. In schimb, un numar unic criptat este asociat si salvat intr-un format criptat pe dispozitiv intr-un cip securizat si certificat (Secure Element).
Apple Pay este usor de configurat, iar clientii se pot bucura in continuare de toate avantajele si beneficiile oferite de cardurile CEC Bank. Pentru platile in magazine, Apple Pay este compatibil cu modelele iPhone SE, iPhone 6 sau modelele mai noi si cu Apple Watch.
Utilizarea Apple Pay este gratuita, atat in tara, cat si in strainatate, iar platile cu cardul, prin telefonul mobil sau Apple Watch sunt realizate fara taxe sau comisioane.