Cum a fost la IMWorld 2018 si ce mi-a atras atentia la expozitia de tehnologie

Now Reading
Cum a fost la IMWorld 2018 si ce mi-a atras atentia la expozitia de tehnologie


Am fost așadar la IMWORLD 2018 unde am putut  să vizitez expoziția de tehnologie și să mă uit ”peste gard” la conferințele ce aveau loc din păcate toate la aceeași oră, în același moment pe scenele special amenajate în acest sens.

Expoziția a fost extrem de interesanta, majoritatea expozanților etalându-și ceea ce au mai bun și mai nou în specificul activității lor, software, soluții smart, robotică, telecomunicații, stații meteo, soluții menite a ne îmbunătăți viața atât la locul de muncă cât mai ales viața cotidiană.

Dintre soluțiile software cu care am luat contact la acest eveniment informatic a fost cea prin care cadrele medicale și personalul unei unități medicale vor putea lua legătura mult mai ușor cu pacienții având o platformă nouă de comunicare ce se bazează pe simplificarea pașilor de acces, deci totul aflându-se la îndemână. Altă soluție ce m-a impresionat a fost cea prezentată de Telekom prin care se urmărește un mediu propice învățării, unul mai ușor, mai practic atât pentru cadrele didactice din școli și licee cât mai ales pentru elevi, o platformă digitală ce va putea fi accesată de pe orice dispozitiv smart. Apropo de acestea, de dispozitivele smart, am văzut tot fel de device-uri care le vor face viața mult mai ușoară la locul de muncă celor ce lucrează în medii ostile cum ar fi alpiniști, constructori, mineri, etc locuri unde comunicarea este foarte importantă dar unde și protecția pentru salvarea vieții este mai importantă.

Trecând la hardware, m-a impresionant o firmă care comercializează mini pc-uri care pot fi foarte configurabile atât la partea de soft cât mai ales cea de hard și care pot funcționa 24ore din 24 și 7 zile din 7, având posibilități de conectare atât VGA cât mai ales HDMI, și chiar permițând 4K, split, multitasking, etc fiind foarte utile în birouri, în săli de clasă, în laboratoare unde spațiul este foarte limitat.


Nu au lipsit de la acest eveniment nici soluțiile de securitate informatică, pentru că nu-i așa ne confruntăm zilnic și cel puțin odată pe zi cu astfel de probleme, ba cu viruși ba cu malware ce ne afectează calculatorul, serverul, rețeaua, etc. Am văzut la acest eveniment soluții demonstrate live despre cum se pot contracara acțiunile intrușilor astfel încât să nu afecteze datele din calculatoare sau servere și rețele și nici să nu ne trezim că aceste date ne-au fost cumva furate. O astfel de soluție de securitate a fost prezentată la aceste eveniment ca înlocuitor al clasicei protecții cu parole, dar despre asta vom vorbi într-un articol special dedicat acestei probleme.

Și pentru că ni s-a făcut la un moment dat foame, am descins în zona de Food Area (zona unde servește masa !) unde ne-a întâmpinat firma GLOVO care volens-nolens ne-a cam obligat să ne instalăm pe smartphone-ul personal aplicația lor de pe care am efectuat atât comanda cât și plata acesteia. A fost o chestie smart foarte reușită, recunosc chiar mi-a plăcut, atât mâncarea cât și ideea în sine.

Închei prin a mai acorda încă odată 5 (cinci !!) stele din 5 ediției din acest an a IMWORLD, eveniment care de la an la an devine tot mai bun, tot mai plin de imprevizibil.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Vulpoiu Gabriel Cristian