Cum arata Unsane, filmul regizorului Steven Soderbergh filmat cu iPhone [video]

Now Reading
Cum arata Unsane, filmul regizorului Steven Soderbergh filmat cu iPhone [video]


În acest moment, oamenii care urmăresc industria cinematografica știu la ce sa se astepte atunci când un regizor anunta că se retrage. Steven Soderbergh a declarat că se retrage din producția de filme în 2013, dar s-a întors la marele ecran pentru filmul din 2017, Logan Lucky. De asemenea, a rămas activ în televiziune cu The Knick și Mosaic, iar acum s-a întors cu filmul de groază Unsane.

Se pare că de fapt iesirea la pensie a insemnat pentru regizor abordarea unei  noi idei de tehnologie sau de filmare pe care dorește să o exploreze. Cu Unsane, acea tehnologie este … iPhone-ul.

În Unsane, protagonista interpretata de Claire Foy (The Crown, Wolf Hall) se ocupă de un stalker digital care nu o lăsa în pace. Încercările ei de a obtine ajutorul autoritatilor conduc la sechestrarea ei într-o instituție, într-un complot “Cine este cu adevărat nebun aici” ? Același complot care a dat fanilor filme grozave precum “Bunny Lake” din 1965 și “The Lady” al lui Alfred Hitchcock, dar și filme mai puțin teribile, cum ar fi Flightplan și A Cure for Wellness. Există o mică rezonanță socială actuală în premisa lui Unsane, în care o femeie spune că este abuzata de un bărbat, dar ea este descrisă ca fiind delirantă.

Steven Soderbergh

Steven Soderbergh, regizor Unsane

Dar cel mai interesant aspect legat de acest titlu este că Soderbergh a filmat acest film în întregime cu un iPhone, pe care l-a descris în interviuri drept viitorul filmului. “Oricine va vedea acest film si nu are nici o idee despre istoria producției nu isi va da semea că aceasta productie a fost filmata cu un telefon“, a spus el într-o apariție la festivalul de film Sundance din 2018.

PUBLICITATE

Judecând dupa imaginile din acest prim trailer, Unsane pare a fi un film cu imagini destul de granulate și murdare, probabil parte a aspectului estetic. Personajul lui Foy este în mod clar prins într-un loc întunecat și neplăcut, care poate reflecta starea de spirit a acestuia sau a standardelor scazute ale unei secții de psihiatrie dintr-un spital. Dar Soderbergh este mândru atât de calitatea vizuală a filmului cât și de ușurința cu care a reușit sa filmeze. “Mă uit la asta ca pe una din experiențele cele mai libere pe care le-am avut vreodată ca regizor”, a spus el la festivalul Sundance. “Ceea ce am simțit până acum a fost atât de semnificativ încât pentru mine este un nou capitol.

Unsane va avea premiera in cinematografe pe 23 martie 2018.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA