Cum blochezi apelurile nedorite pe iPhone ?

Now Reading
Cum blochezi apelurile nedorite pe iPhone ?


Trebuie sa recunosc ca multi ani am fost utilizator de Android insa am facut trecerea de aproape doi ani pe iOS. Recunosc insa ca pastrez in continuare si un telefon Android, pentru orice eventualitate… din pacate telefonul sta mai mult nefolosit.

Trecerea la iOS a fost legata in primul rand de dorinta de a avea un telefon performant cu un sistem de operare actualizat la zi si nu unul fragmentat, cu extrem de multe variante si producatori care nu se prea grabesc sa trimita cele mai recente versiuni catre telefoanele vandute.

Diferenta dintre iOS si Android este data de versatilitatea celui din urma, iOS pierzand multe puncte la capitolul user friendly.

Daca ati fost de multe ori in postura in care aveti un numar de telefon public si v-ati trezit cu apeluri de la persoane necunoscute sau chiar ascunse, necesitatea unei cai de a bloca astfel de apeluri e obligatorie.


Daca ai un telefon cu Android, magazinul de aplicatii Google Play este plin de optiuni gratuite. Si pe iOS lista e generoasa dar din nefericire nu toate fac ceea ce cauti. Daca nu vrei sa folosesti o aplicatie exista variante din sistemul de operare care te pot ajuta.

Asadar, cum poti bloca apelurile nedorite pe iPhone ?

In primul rand, recomandat este sa ai actualizat sistemul de operare iOS la versiunea 10 sau mai noua.

Operatorii de la noi nu au o optiune de blocare din retea a numerelor de telefon ascunse, cum se intampla de exemplu in Statele Unite. In schimb acestia ne trimit catre optiunile disponibile in telefon.

Ce optiuni de blocare a apelurilor ofera iPhone ?

Optiunea 1: Blocare apeluri

In setarile Telefonului selectati optiunea Blocarea si identificarea apelurilor. Acolo veti putea sa blocati un contact deja existent in agenda telefonului. Daca numarul este insa necunoscut si nu se afla in agenda va trebui sa urmati pasii de la Optiunea 3.

Opțiunea 2: Nu deranjați

Această opțiune vă va permite să primiți apeluri numai de la cei care se află deja în agendă. Toate celelalte apeluri, inclusiv cele care nu conțin ID-ul apelantului, vor fi reduse la tăcere. Acest lucru nu le blochează pe deplin, ci doar pune apelul in modul silentios.

Intrați în setările dvs. și căutați optiunea “Nu deranjați”

Selectați opțiunea “Manual”

Porniți “Nu deranjați” (în bara de stare va apărea o pictogramă de lună)

Selectați “Permiteți apelurile de la…”

Apoi, selectați “Toate contactele” din opțiuni

În plus, este posibil să doriți să activați opțiunea “Apeluri repetate”, deoarece majoritatea spamerilor și telemarketerilor nu vor mai apela.

Opțiunea 3: Contacte

Următoarea opțiune este să utilizați lista de persoane de contact pentru a crea un contact blocat. Puteți marca această persoană de contact ca “Apel necunoscut” pentru nume.

Deschideți aplicația “Telefon”

Alegeți “Contacte”

Selectați butonul “+” pentru a crea un contact nou

Pentru numărul de telefon, introduceți 000-000-0000*(optiune pentru blocare numere ascunse). Daca exista un apel de la un numar necunoscut(nu privat) puteti sa adaugati numarul acesta. Puteti sa adaugati acestui contact oricat de multe numere doriti sa blocati.

Selectați “OK”

Derulați până când vedeți “Blocați pe acest apelant” și selectați această opțiune

Apoi veți vedea un pop “Nu veți receptiona apeluri telefonice, mesaje sau FaceTime de la persoanele din lista deblocare”

Selectați “Blocati Contact” în acest moment.

Aplicatii pe iTunes Store

Una din cele mai populare aplicatii pentru blocarea apelurilor nedorite este insa TrueCaller ce idenitifica si blocheaza spammerii si ofera de asemenea posibilitatea de a cauta numere necunoscute. Din pacate aplicatia nu are capabilitatea de a bloca apeluri la de la numere ascunse sau private.

In mod similar puteti folosi si aplicatia Sync.ME care identifica apelurile necunoscute, va avertizeaza cu privire la apelurile nedorite si adauga poze contactelor voastre prin sincronizarea cu conturile de pe retelele de socializare.

Astept cu interes clipa in care Apple va introduce pe telefoanele sale posibilitatea de a bloca un apel de la un apelant ce foloseste un numar privat (ascuns). Incapatanarea cu care Apple refuza sa o introduca este daca nu hilara, cel putin frustranta.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
33%
Il vreau
33%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
33%
About The Author
Bogdan Chirea