Cum configurezi conexiunea de date DigiMobil pe un telefon Samsung

Now Reading
Cum configurezi conexiunea de date DigiMobil pe un telefon Samsung


In urma cu cateva saptamani am luat decizia de a muta o cartela DigiMobil pe un telefon Samsung, anterior folosind un telefon de la LG, care detecta in mod automat conexiunea de date a operatorului.

Si cum stim cu totii ca cei de la Digi opereaza in principal pe o frecventa mai speciala, lucru ce nu va mai reprezenta o problema in viitorul apropiat, daca ne luam dupa ultimul anunt al operatorului, m-am trezit ca telefonul nu se conecta nici in ruptul capului la internet.

Initial am crezut ca telefonul nu este compatibil cu internetul celor de la Digi, uitand ca in trecut si la ceilalti operatori eram obligat sa trec prin nu stiu ce setari pentru a activa o conexiune de internet. Asa se face ca am descoperit ca sursa batailor de cap era de fapt legata de configurarile telefonului meu si am trecut repede la investigatii.

Daca aveti un telefon Samsung, sau orice alt model, care nu se conecteaza la internet, iata pasii pe care trebuie sa ii urmati:

PUBLICITATE

    1. Navigati in meniul de setari al telefonului.
    2. In sectiunea “Mai multe retele > Retele mobile”, accesati “Nume puncte de acces”.
    3. In cazul in care nu aveti in lista niciun APN, selectati “New APN” sau apasati pe butonul + si introduceti urmatoarele date:

Nume: DIGI.Mobil
APN: internet  (prepaid – ptr cartele preplatite)
MCC: 226
MNC: 05
Tip autentificare: PAP
APN Protocol: IPv4
APN Roaming Protocol: IPv4

Toate celelalte raman “Not set”. Apasati pe save si verificati conexiunea.

  1. Daca aveti in lista un APN, editati si verificati daca datele sunt corecte.

Daca ati urmat toti pasii de mai sus si ati salvat numele Acces point-ului, conexiunea de date ar trebui sa fie activata automat.

Compania are de asemenea si o pagina dedicata cu un ghid pas cu pas pentru anumite modele, pe care o puteti accesa aici.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
100%
About The Author
Bogdan Chirea